Pedepse drastice în noul Cod Rutier! Greșeala gravă care îi poate duce pe șoferi în închisoare până la 10 ani

Noul Cod Rutier aduce pedepse drastice șoferilor indisciplinați în trafic. De exemplu, o banală greșeală făcută la volan îi poate trimite pe șoferi în spatele gratiilor.

09 iul. 2023, 23:36
Pedepse drastice în noul Cod Rutier! Greșeala gravă care îi poate duce pe șoferi în închisoare până la 10 ani

O greșeală gravă îi poate băga pe șoferi direct la pușcărie. Potrivit noului Cod Rutier, degradarea, distrugerea sau amplasarea unor obsacole pe calea ferată care pune în pericol siguranța traficului feroviar constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de până la 7 ani.

Mai mult, șoferii care semnalează în mod fals obstrucționarea căii ferate din diferite motive, punând astfel în eroare personalul care asigură circulaţia mijloacelor de transport riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 -7 ani, potrivit Gandul.

”Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a liniei de cale ferată, a materialului rulant, a instalaţiilor de cale ferată ori a celor de comunicaţii feroviare, precum şi a oricăror altor bunuri sau dotări aferente infrastructurii feroviare ori aşezarea de obstacole pe linia ferată, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranţa mijloacelor de transport, manevră sau intervenţie pe calea ferată, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Citește și: Nou scandal la Valea Uzului. Un grup de naționaliști au montat cruci de lemn pe locul celor demolate: ”Am demonstrat Împreună că identitatea națională nu se poate șterge”

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează săvârşirea de acte de semnalizare falsă sau săvârşirea oricăror acte care pot induce în eroare personalul care asigură circulaţia mijloacelor de transport, manevră sau intervenţie pe calea ferată în timpul executării serviciului, dacă prin aceste fapte se creează un pericol de accident de cale ferată”, prevede Codul Penal.

În cazul, după obstrucționarea căii ferate s-a produs un accident, vinovatul riscă să-și petreacă chiar și 10 ani în închisoare.

Citește și: VIDEO Mobilizare a salvamontiștilor din cauza unui bărbat beat criță: ”Alcoolul în vârf de munte, confuzie și accidente”