Pedicuţa te ajută să te laşi de fumat

Dependenţa de ţigări este un viciu care are efecte nocive pe termen lung. Pedicuţa ajută organismul să elimine rapid toxinele şi le oferă un sprijin celor care suferă de alcoolism şi celor care vor să se lase de fumat.

RomaniaTV.net
14 mai 2018, 08:31
Pedicuţa te ajută să te laşi de fumat

Remediu antitabac

Denumită în popor şi „barba ursului” sau „muşchi de pământ”, pedicuţa face ca mirosul şi gustul de tutun să devină insuportabile. Părţile aeriene ale plantei conţin substanţe active, cum ar fi alcaloizii, acizii organici, flavonoidele şi sărurile minerale. Specialiştii susţin că pedicuţa îi ajută pe fumători să se lase de acest viciu şi să lupte împotriva lui. Prepară o infuzie din 1 linguriţă de plantă uscată la 1 cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute, strecoară şi bea nu mai mult de 1 cană pe zi, în cure de 2-3 săptămâni, întrucât planta conţine şi unele substanţe toxice. După o pauză de 7-10 zile, cura se poate relua la nevoie.

Susţine funcţiile ficatului

Fumatul este un factor de risc pentru numeroase boli ale plămânilor, dar şi ale ficatului. De aceea, un remediu pe bază de pedicuţă va ajuta la detoxificare şi la refacerea celulelor hepatice. În acest caz, poţi folosi o tinctură care se prepară în felul următor: se macerează 2-3 linguri cu plantă într-un borcan cu alcool alimentar 15 zile, după care se filtrează şi se pun în recipiente mai mici. Se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, înainte de masă. Tot pentru fumătorii care îşi doresc să scape de acest viciu se recomandă şi tratamentul cu pulbere de pedicuţă. După câteva zile de tratament, va apărea o senzaţie de greaţă la fiecare încercare de a fuma, iar astfel pofta va dispărea treptat.

Bună în caz de boli pulmonare

Planta are acţiune terapeutică şi în cazul persoanelor care suferă de bronşită tabagică sau alte boli ale aparatului respirator. O poţi folosi şi în combinaţie cu alte plante care luptă împotriva efectelor nicotinei, precum obligeana, valeriana, iasomia sau muşeţelul. Prepară o infuzie din câte 1 linguriţă din fiecare plantă la 500 ml de apă clocotită şi bea acest ceai de maximum 2 ori pe zi. Remediul nu numai că este de ajutor în uşurarea respiraţiei, dar are şi efecte sedative asupra sistemului nervos. E posibil ca în perioada de sevraj, fumătorii să se confrunte cu o stare crescută de irascibilitate, fiind predispuşi anxietăţii şi depresiei.

Citeşte şi Ai gâtul inflamat? Remedii naturiste pentru durerile de gât

Bine de ştiut!

Persoanele care suferă de diaree nu trebuie să urmeze tratamente pe bază de pedicuţă, deoarece planta poate provoca spasme intestinale.

Sfatul specialistului: Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist apifitoterapie, Centrul Medical „Dr. Furtuna Dan”, Bucureşti

În cazul renunţării la fumat, există terapii naturiste care ne sunt de un real folos, ne ajută să suportăm mai uşor această perioadă ce urmează după renunţarea la ţigară, ne calmează, ne relaxează. În acelaşi timp, plantele ajută la detoxificarea generală şi pulmonară! Se pot utiliza pedicuţa, salvia, menta, obligeana, toate sub formă de tinctură, ceai sau comprimate, pe o perioada de minimum 3 luni. Acestea produc senzaţie de aversiune faţă de tutun şi inhibă dorinţa de a fuma, combat stările de agitaţie specifică perioadei de abstinenţă şi, în acelaşi timp, detoxifică şi purifică aparatul respirator. Pedicuţa conţine o serie de compuşi care reduc dorinţa de fumat prin faptul că provoacă senzaţie de vomă intensă în cazul asocierii cu ţigara şi, totodată, ajută la depăşirea cu bine a perioadei de abstinenţă. Se poate utiliza sub formă de: infuzie, tinctură sau pulbere. Tratamentul trebuie urmat pe o perioadă mai lungă, de câteva luni, cu pauze de 7 zile între cure.

Află care sunt ceaiurile care te ajută să renunți la țigări AICI.