Un fost fotbalist de la CFR Cluj a murit călcat de tren

Fostul fotbalist se afla într-un scaun cu rotile, după ce a suferit un grav accident care i-a afectat măduva spinării. Potrivit presei din Spania, tragedia s-a produs marţi după-amiază, între Oviedo și Siero la La Corredoira.

01 mart. 2023, 10:44
Un fost fotbalist de la CFR Cluj a murit călcat de tren

Pelayo Novo a murit. AS.com notează că Pelayo Novo a fost călcat de un tren care mergea pe ruta Oviedo – Siero. Ambulanța a ajuns de urgență la fața locului, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața fostului fotbalist.

Ambulanţa a fost sesizată în jurul orei 5 după-amiază, iar medicii care au sosit la faţa locului nu au mai putut face nimic. În acest caz, s-a deschis o anchetă pentru a se afla cu exactitate cauzele tragediei.

CFR Cluj l-a transferat pe Pelayo în 2017, însă nu a reuşit să convingă în tricoul campioanei României. Pelayo Novo a jucat în Spania 206 partide şi a reuşit să marcheze de 26 de ori. Cea mai mare parte a carierei sale şi-a petrecut-o la Oviedo, acolo unde a jucat 94 de meciuri şi a dat 14 goluri.

Ipoteză-şoc în cazul de dopaj al Simonei Halep. „La fel au făcut şi Nadal, şi Djokovic, şi Federer!” VIDEO

S-a lăsat de fotbal în 2018, din cauza unui accident cumplit. Fostul fotbalist se afla într-un scaun cu rotile, după ce a suferit un grav accident care i-a afectat măduva spinării. În 2018, acesta a căzut de la etajul 3 al unui bloc.

„Lovitura a fost atât de puternică, am căzut de la o înălțime mare, astfel că nu am fost conștient în acele momente. Îmi amintesc doar că m-am trezit de-abia la spitalul din Zaragoza. Am renăscut în clinica Lozano Blesa. Viața mea a început de atunci.

E complicat să accept, dar există viață și după acest accident. Trebuie să pun în balanță ceea ce s-a întâmplat, pe asta mă concentrez. E adevărat că m-am simțit nostalgic, dar sunt foarte mulțumit cu cariera mea, cu toate lucrurile pe care le-am realizat”, spunea Novo, în 2018.

Fostul fotbalist nu a stat departe de sport și s-a apucat de tenis în scaun cu rotile. A ajuns al 12-lea jucător al lumii la tenis în scaun cu rotile.

Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Mihai Neşu: „Cu tine sigur viața multora dintre noi este mai frumoasă!”

Pelayo Novo era unul dintre membrii Federației de Tenis din Asturia, o regiune din nordul Spaniei. Acesta a vorbit despre accidentul în urma căruia a rămas paralizat în 2018.

„Omul se adaptează condițiilor în care trăiește. Este logic că durează până se întâmplă acest lucru, pentru că există momente când nu te simți așa de bine. Am reușit să trec peste accidentul avut și acum sunt fericit”, spunea fostul fotbalist.

CFR Cluj, echipă la care a fost legitimat în perioada iulie 2017 – august 2017, nu a emis până la momentul scrierii articolului vreun comunicat de presă. Fostul fotbalist nu a bifat vreo apariție pentru formația din Cluj. Pelayo Novo a mai jucat în carieră la Real Oviedo, Elche, Cordoba, CD Lugo și Albacete.