Pelerinaj grandios în centrul Capitalei. O icoană veche de 100 de ani, adusă de la Ierusalim

O sută de preoţi şi mii de credincioşi cu lumânări sau torţe aprinse în mâini au pornit în procesiune în centrul Capitalei. Timp de câteva zile, credincioşii pot trece pe la icoana Maicii Domnului Iordaniţa, veche de o sută de ani, adusă de la Ierusalim. Iar duminică, la prânz, va avea loc sfinţirea icoanelor pe care le vor aduce enoriaşii.

04 mart. 2017, 18:01
Pelerinaj grandios în centrul Capitalei. O icoană veche de 100 de ani, adusă de la Ierusalim

100 de preoti din 44 de parohii si manastiri au pornit alaturi de mii de credinciosi in procesiune. Pelerinajul din prima sambata a Postului Mare a adus emotie si bucurie in inimile enoriasilor.

Cu bucurie si credinta in suflet, oamenii s-au inchinat, inainte sa porneasca in procesiune, la icoana Maicii Domnului zisa si Iordanita, adusa de la Ierusalim, mai precis de la un schit romanesc aflat langa apele Iordanului.

Icoana s-a aflat timp de peste 30 de ani in biserica schitului romanesc de pe malul raului Iordan, ridicat de Patriarhia Romana in 1935, la locul in care a fost botezat Mantuitorul Iisus.

Intre 1967 si 1970, biserica a fost bombardata si distrusa, insa icoana a fost salvata. Iar acum, are sansa de a reveni in schitul romanesc, daca va fi deminat terenul din preajma lacasului de cult.

Duminica, dupa slujba liturghiei, va avea loc o procesiune inchinata duminicii ortodoxiei. Credinciosii veniti cu icoane vor astepta apoi ca acestea sa fie sfintite. Si Icoana Maicii Domnului Iordanita va ramana in Romania pana vineri si va fi purtata pe la mai multe biserici din Bucuresti, informeaza stirileprotv.ro.