Pelerinaj la moaştele Sfintei Parascheva. Mii de oameni rabdă frigul şi ploaia la Iaşi VIDEO

Peste 30.000 de oameni îndură frigul la Iaşi pentru credinţă. Pelerinii stau chiar şi 12 ore la o coadă care se întinde pe patru kilometri, ca să poată atinge racla cu moaştele Sfintei Cuvioasa Parascheva. În ultimele zile, peste 60.000 de credincioşi s-au închinat la moaştele ocrotitoarei Moldovei.

RomaniaTV.net
13 oct. 2012, 14:25
Pelerinaj la moaştele Sfintei Parascheva. Mii de oameni rabdă frigul şi ploaia la Iaşi VIDEO

În numele credinţei, mii de oameni înfruntă cu stoicism ploaia abundentă care cade la Iaşi, în dorinţa de a putea ajunge la moaştele Sfintei Cuvioasa Parascheva. Credincioşii au venit să se roage pentru sănătate şi bună stare şi au aprins o mulţime de lumânări, motiv pentru care un zid chiar a luat foc.

După ce s-au îmbulzit şi şi-au dat coate, mii de pelerini au dormit şi în noaptea de vineri spre sâmbătă sub cerul liber. Pentru a-i ajuta să treacă mai uşor peste noaptea friguroasă, autorităţile au împărţit din nou ceai şi pachete cu mâncare. Chiar şi aşa, mai mulţi credincioşi nu au rezistat şi s-au adăpostit în Catedrala Mitropoliei. Este şi cazul unei mame cu cinci copii din Braşov. A venit la Iaşi să se roage la Sfânta Parascheva pentru fiica ei, care nu vede şi nu aude.

„Acuma chiar că sper într-o minune. Ea are puterea ca prin rugăciunile ei ca să se facă bine şi mi-a arătat o minune al doilea an. Atunci nu am crezut, auzeam cu urechea mea că vede şi eu nu am crezut şi acuma vin să cer iertare până o să mă ierte ca să se vindece ea, că de atunci a rămas şi autistă”, spune femeia.

De la începutul pelerinajului, peste 60.000 de persoane au reuşit să ajungă la racla cu moaştele Sfintei Parascheva.