Pelerinajul la Mecca se va desfăşura, anul acesta, cu un număr limitat de credincioşi

Pelerinajul musulman la Mecca va avea loc şi anul acesta, în pofida restricţiilor impuse de pandemie, însă acesta se va desfăşura în condiţii cu totul speciale. Adică vor putea participa doar un "număr foarte limitat de pelerini", informează Agerpres. Pelerinajul la Mecca va avea loc la sfârşitul lunii iulie.

RomaniaTV.net
23 iun. 2020, 05:44
Pelerinajul la Mecca se va desfăşura, anul acesta, cu un număr limitat de credincioşi

Astfel, la pelerinaj vor putea participa doar cetăţenii aflaţi deja pe teritoriul Arabiei Saudite, indiferent de cetăţenie. 

Până acum autorităţile de la Riad nu au dat informaţii clare referitoare la organizarea pelerinajului la Mecca, una din cele mai mari adunări cu caracter religios din lume. În 2019, la pelerinaj au participat 2.5 milioane de credincioşi musulmani.

Citeşte şi Scandalul româno-iranian ia amploare. Procuratura de la Teheran a trimis scrisoare la Bucureşti, ambasadorul iranian, convocat la MAE

După ce a adoptat măsuri stricte de izolare la declanşarea epidemiei de COVID-19, Arabia Saudită a ridicat în această săptămână interdicţia de circulaţie la nivel naţional. De asemenea, autorităţile au redeschis, duminică, moscheile din Mecca.

Luni, 22 iunie, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că pandemia „continuă să se accelereze” în lume. Acest lucru este în special valabil în cazul Arabiei Saudite, ţara cea mai afectată din Golf. Autorităţile saudite au raportat până în prezent peste 161.000 de cazuri de persoane infectate şi 1.307 de decese. 

La începutul lunii aprilie, Arabia Saudită le ceruse musulmanilor care plănuiau să participe la pelerinaj, să își amâne rezervările din cauza pandemiei de coronavirus.