Penitenciarul din Baia Mare, obligat să-i plătească 16.000 de lei fostului ministru Decebal Traian Remeş

Penitenciarul din Baia Mare trebuie să îi plătească fostului ministru Decebal Traian Remeş daune morale de 16.000 de lei, pentru condiţiile inumane în care a stat după gratii. Remeş a fost închis un an, din cei trei la care a fost condamnat în dosarul "Caltaboşul".

17 nov. 2016, 09:02
Penitenciarul din Baia Mare, obligat să-i plătească 16.000 de lei fostului ministru Decebal Traian Remeş

Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, a fost condamnat la trei ani de inchisoare in dosarul „Caltabosul”. A executat un an de inchisoare la Baia Mare. In momentul in care a fost eliberat, a dat in judecata Agentia Nationala a Penitenciarelor si a cerut daune morale, pentru ca, spune el, a fost tinut in conditii inumane, potrivit România TV.  Remes a vorbit despre mizeria din celula, dar si despre aglomeratia din penitenciar.

Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, a câştigat definitiv la Înalta Curte şi procesul prin care a cerut despăgubiri de la TVR şi DNA pentru divulgarea, în 2007, a probelor din dosarul „Caltaboşul”. Potrivit încheierii de sedinţă de la Înalta Curte, Remeş va trebui să primească 15.000 de lei despăgubiri de la TVR, DNA şi Rodica Culcer, la acel moment şefa ştirilor TVR.

CITEŞTE ŞI: Decebal Traian Remeş: I-am lăsat lui BĂSESCU patul meu LIBER la PUŞCĂRIE