Penny, primul supermarket din România care te scuteşte de drumul la bancomat, îţi dă 200 de lei la casă

PENNY, unul dintre cei mai mari retaileri din România, implementează un program de disponibil în toate magazinele din țară prin care clienții pot retrage numerar de la casă când își plătesc cumpărăturile, iar valoarea maximă a tranzacției este de 200 de lei.

15 feb. 2023, 13:51
Penny, primul supermarket din România care te scuteşte de drumul la bancomat, îţi dă 200 de lei la casă

PENNY a introdus serviciul în toate cele 338 de magazine din România. Acest sistem de retragere numerar la casa de marcat este disponibil pentru toate cardurile de credit sau debit care au această opțiune activă.

Clienții care vor să folosească acest serviciu nu vor fi condiționați de o valoare minimă a bonului de cumpărături pentru a putea retrage bani lichizi la casa de marcat. Suma maximă pe care clienții PENNY o pot ridica odată cu plata cumpărăturilor este de 200 de lei.

Serviciu disponibil la casa de marcat în limita numerarului disponibil în momentul solicitării. Suma maximă care poate fi retrasă este de 200 de lei per tranzacție, multiplu de 10 lei. Suma poate fi retrasă exclusiv împreună cu o tranzacție de cumpărături. Această tranzacție poate fi comisionată de către banca emitentă a cardului dumneavoastră conform condițiilor din contractul încheiat între dumneavoastră și respectiva bancă, se precizează pe site-ul oficial. 

Suntem foarte bucuroși să introducem serviciul în toate magazinele din țară. Este o premieră în domeniul retail-ului autohton și avem încredere că putem contribui la dezvoltarea acestui sistem în România. Ne dorim să venim cât mai mult în întâmpinarea nevoilor consumatorilor, iar sistemul reprezintă un serviciu atractiv, deoarece le oferă clienților posibilitatea de a retrage numerar într-un mod simplu și rapid, fără să fie nevoiți să se oprească la un bancomat. În plus, serviciul ne va ajuta și în procesul de fidelizare a clienților”, a declarat, într-un comunicat de presă, Raffaele Balestra, CFO PENNY România.

Retragerile de numerar la casele de marcat din magazine au luat avânt. Ce țări au adoptat mai nou acest serviciu
În SUA și Marea Britanie este ceva obișnuit ca un client să retragă numerar de la casă atunci când plătește cumpărături cu cardul de credit. În Europa de Est este un serviciu nou, dar a luat avânt în Ucraina în timpul războiului, cu ajutorul PrivatBank.În Ungaria, trei mari lanțuri de supermarketuri iau în calcul introducerea operațiunilor de cashback, precum retragerile de numerar de la casă când sunt plătite cumpărăturile. Astfel de servicii au revenit după ce guvernul maghiar a schimbat în luna decembrie regulile cu privire la retragerile de numerar fără comisioane.

Citește și: Primul lanţ de magazine nu mai acceptă numerar. Nici pâine nu mai poţi lua cu bani cash!

Până acum, maghiarii puteau scoate de la bancomate gratuit în două tranșe lunare până la 150.000 de forinți. De acum, clienții magazinelor pot retrage prin cashback, gratuit, până la 40.000 de forinți pe lună în două tranșe.

În Ungaria, sistemul a funcționar doar în supermarketurilr Penny, prin intermediul celei mai mari bănci locale, OTP. Lanțul asigură astfel de servicii din 2017, iar implementarea proiectului a durat doi ani.

Citește și: În Germania, puteți retrage numerar gratuit de la supermarket

În Ucraina, la câteva săptămâni după invazia rusă, PrivatBank a lansat un program de retragere de numerar de pe cardurile bancare odată cu plata cumpărăturilor. La această campanie s-au alăturat rapid supermarketuri precum Varus, Fora, Sym23, Silpo și peste 200.000 de retaileri mici.

PrivatBank asigura la introducerea servicului că acesta a funcționat bine în Polonia, Cehia și Germania. În Polonia acest tip de serviciu se numește retrageri la magazin. În 2022, limita de retragere era de 300 de zloți pentru carduri Visa și de 500 de zloți pentru cele Mastercard, potrivit zf.ro.