Pensia lui Traian Băsescu S-A DUBLAT în ultima lună

În buzunarul lui Traian Băsescu vor intra, de la stat, sume aproape duble decât luna trecută. Asta pentru că şi fostul preşedinte beneficiază de ordonanţa privind mărirea salariilor demnitarilor, potrivit România TV.

03 sept. 2015, 15:45
Pensia lui Traian Băsescu S-A DUBLAT în ultima lună

Traian Băsescu va obţine în luna august o indemnizaţie dublă de fost preşedinte, în valoare de 11.331 lei, faţă de cea anterioară de 5.060 lei.

Citeşte şi: Demnitarii români, cu cele mai mari lefuri din Europa raportate la salariul mediu

În prezent, Traian Băsescu are o pensie de 2.600 la care se adaugă această indemnizaţie de 5.060 de lei, rezultând un câştig lunar de aproximativ 7.700 de lei.

Odată cu aplicarea Ordonanţei de urgenţă privind mărirea lefurilor demnitarilor, fostul şef de stat va obţine lunar aproximativ 14.000 de lei, indemnizaţia de fost preşedinte crescând la 11.331 lei, potrivit calculelor România TV.

Demnitarii primesc de la 1 august 2015 salarii majorate, aşa cum a decis Guvernul la data de 8 iulie, într-o şedinţă condusă de Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar în acea perioadaMăsura vizează 48 de funcţii: preşedintele României, premierul, miniştrii, preşedintii celor două Camere ale Parlamentului şi directorii SIE, SPP, STS.

Citeşte şi: Ponta, despre lefurile demnitarilor: Cred că e oportun ca să se facă în acelaşi timp cu ceilalţi bugetari

Astfel, Klaus Iohannis, Victor Ponta şi preşedinţii camerelor Parlamentului, bugetarii cu cele mai mari salarii, au ajuns să câştige într-o lună 21.540 de lei, adică 4.895 de euro. În apărarea lor, demnitarii au invocat faptul că fostul nivel al salarizării pentru cei mai importanţi oameni în stat, de aproximativ 1.500 de euro, era unul dintre cele mai mici din Europa.