”Pensia nesimțiță” a unui fost angajat MAI. Cât a încasat pensionarul în ianuarie 2023

Sindicatul Polițiștilor din România "Diamantul" au publicat pe o rețea socială un talon de pensie care arată cât primeşte pe lună un român care a lucrat în Ministerul de Interne.

14 mart. 2023, 08:44
”Pensia nesimțiță” a unui fost angajat MAI. Cât a încasat pensionarul în ianuarie 2023

„Pensie „nesimțită”, din mila MAI” este mesajul postat pe Facebook de către cei din conducerea Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul”, care arată talonul cu pensia pe care o primește un fost angajat MAI. Contrar așteptărilor, venitul acestui cetățean nu este deloc unul de invidiat.

Citește și: Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, după o viață în învățământ

Lunar, fostul angajat MAI încasează o pensie de 2.400 de lei. În ianuarie 2023, acesta a fost norocos și a ajuns la 2.700 de lei după ce a beneficiat de prevederile Ordonanței „trenuleț” a Guvernului Ciucă. Astfel, la început de an, pensionarul MAI a primit un ajutor de 300 de lei pentru că venitul său lunar se încadra între 2.001 lei și 3.000 lei, inclusiv.

Citește și: Pensii 2023. Cum poţi să ieşi mai devreme la pensie, documentele vitale care te aduc mai repede în parc cu nepoţii

”Iarasi pozam in victime …”, a fost una dintre reacțiile unui internaut. ”Dar e corect sà ieşi la 45 de ani la pensie sàracu MAI?”.

Au fost și voci care i-au luat apărarea. ”De ce se tot bate câmpii cu „pensiile nesimțite”???. De ce ne are nimeni curajul să spună adevărul ??? Fiecare polițist / militar a semnat un contract cu Statul să-și riște viața și sănătatea pentru un număr de ani că să iasă mai repede la pensie și să aibă o pensie buna. Asta e adevărul ! Pensionarii și-au îndeplinit partea din contract. Acum e rândul Statului să plătească. Asta e adevărul ! Cocalarii retarzi care vorbesc de contributivității ar trebui să știe că așa ceva NU A EXISTAT înainte de 2000 la Nimeni, și cu atât mai puțin la Interne/ Apărare. Și cei de la Interne/Apărare au contribuit din ziua 1 la fondul de pensii, doar că la Casa Sectorială a lor, nu la cea a strungarilor ori a medicilor. Ce daca exista cupoane de 4-6-8000 de lei ? Așa s-au înțeles cu statul, pentru asta s-au sacrificat mai mult sau mai puțin ! Pe civilii care se vaită cine nu ia lăsat să intre în Apărare ??? Ia mai frecării in bot pe toți plângăcioșii retarzi care se vaită dar fac orice sa frece buha ! Nu va mai lăsați victimizați de toate putorile și toți idioții cu opinii ! Fiți mândrii ca v-ați servit tata și încasați a fără ezitare drepturile !”.