Pensia uriașă a lui Ion Țiriac. Cum a reușit magnatul să primească de la statul român 700.000 de euro

Ion Țiriac primește o pensie colosală din partea statului român. Afaceristul se laudă cu un venit lunar, bazat pe experiența lui profesională, deloc de neglijat.

27 sept. 2023, 19:25
Pensia uriașă a lui Ion Țiriac. Cum a reușit magnatul să primească de la statul român 700.000 de euro
Pensia uriașă a lui Ion Țiriac. Cum a reușit magnatul să primească de la statul român 700.000 de euro

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români. Magnatul nu doar că este o adevărată legendă a tenisului, dar este și un afacerist prosper, care a știut să își investească banii inteligent, reușind să facă avere. Afaceristul încasează, lunar, de la statul român, o pensie colosală, pe care Țiriac și-a strâns-o într-un cont și nu a umblat la bani niciodată.

Citește și: Ion Țiriac susține că Simona Halep ar putea scăpa în totalitate de suspendare. Omul de afaceri e alături de româncă până la capăt: „Bag mâna în foc!”

Ion Țiriac primește o pensie uriașă de la statul român

Miliardarul a luat decizia ca, din 1999, să depună lunar cei 12.000 de lei primiți de la statul român într-un cont. Ion Țiriac nu ar fi folosit niciun ban din cei strânși, astfel că, până la acest moment, s-ar fi adunat nu mai puțin de 700.000 de euro.

Ion Ţiriac are o pensie atât de mare, respectiv 12.000 de lei, pentru toți anii petrecuți pe terenul de tenis, devenind o adevărată legendă a sportului alb. Următorii 20 de ani, a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel, potrivit fanatik.ro. Fiul magnatului, Ion Ion Ţiriac, a vorbit recent despre sumele impresionante pe care fundaţia tatălui său le-a donat de-a lungul anilor pentru căminele de copii, azilele de bătrâni, spitalelor sau bisericilor.

„Fundaţia Ţiriac donează anual, de peste 20 de ani, sume colosale către căminele de copii, azile de bătrâni, ajutoare pentru sportivi, şcoli, grădiniţe, spitale, plantat milioane de copaci, biserici, maşini, avioane, campusuri sportive şi evenimente neaşteptate de dure (inundaţii, focare, cutremure etc). Din 1990, sute de milioane şi, faptul că nu am făcut public, a fost alegerea noastră. Nu vă voi spune cât şi ce vom mai face, însă cel puţin 25 % din profitul nostru, după ce plătim toate taxele, merge către caritate sau ajutoare şi aşa va fi cât trăieşte Fundaţia. Avem o echipă de peste 30 de oameni, care asta face de dimineaţa până seara. Și să vă spun ceva: este cea mai mare realizare a noastră”, a spus Ion Ion Ţiriac, citat de zf.ro.

Ilie Năstase, pe de altă parte, a recunoscut că are o pensie de opt ori mai mică decât cea primită de prietenul său Ion Ţiriac. Fostul mare campion încasează de la statul român 1.435 de lei lunar, în timp ce magnatul primeşte 12.000 de lei. Și Năstase are grad în Armata Română,  de general-maior în retragere, cu două stele, acesta fiind motivul pentru care primeşte această pensie. De-a lungul timpului, mai multe voci susţineau că, de fapt, fostul tenismen ar încasa o sumă uriaşă de la statul român, lucru pe care l-a dezmințit de fiecare dată, chiar dacă, acum 50 de ani, a fost lider mondial ATP.

„Nu am fost răsplătit, nu am primit nici măcar felicitări. Eu am fost răsplătit cu o pensie de militar de 1.435 de lei pe lună. Asta este răsplata pe care eu o primesc în fiecare lună. Dar să ştiţi că nu mă aşteptam să mă răsplătească cu nimic… Dar dacă tot dau la alţii şi dau serios pensiile astea speciale… L-am auzit pe unul care spunea că «am eu pensie specială». Dacă a mea este pensie specială, alea cu adevărat speciale cum dracu’ sunt? Cât or primi ăia?”, a spus Năstase.

Citește și: Cine este ziarista care a rămas gravidă cu Ion Ţiriac. Are cu 30 de ani mai puţin: „Am avut momente dificile, chiar foarte dificile!”