PENSII 2020. La ce trebuie să fie atent un pensionar care ia pensia pe card

Pensionarii care încasează pensia pe card trebuie să fie atenţi la anumite comisioane. Din anul anul 2019, pensiile au început să fie virate prin bănci. 

03 mart. 2020, 06:07
PENSII 2020. La ce trebuie să fie atent un pensionar care ia pensia pe card

Există avantaje şi dezavantaje pentru pensionarii care îşi primesc pensiile pe card. Aceştia trebuie să fie atenţi la comisioane. Potrivit unei analize realizate de bancherul.ro, din 21 de bănci, şase percep un comision pentru emiterea cardului. 

Pentru plata lunară a pensiilor Casa Naţională de Pensii plătește 1,85 de lei în cazul cardurilor și conturilor curente și 11 lei la plata unei pensii prin Poștă. În mod obişnuit, comisionul de administrare a unui cont curent este în media de 4,2 de lei/lună.

Citeşte şi Pensii RECALCULATE din oficiu din februarie. Poştaşul aduce pensia majorată din martie

Reamintim că Violeta Alexandru a confirmat recent că pensiile vor creşte de la 1 septembrie.

„Sumele prevăzute pentru creșterea pensiilor sunt prevăzuți în buget. Conform legii, la 1 septembrie. Faptul că se propagă în spațiul public zilnic, dar oare s-or mări, arată doar că PSD cu asta se ocupă. Am spus clar: pensiile vor crește! Nu va fi o nouă lege a pensiilor, dar vom face niște modificări. Sunt decizii ale Curții Constituționale care ne obligă la modificări”, a spus Violeta Alexandru la Gândul Live.

Despre pensiile speciale, ministrul propus spune că PNL e convins că singurul criteriu care trebuie să conteze în stabilirea unei pensii trebuie să fie cel al contribuitivității.

„PNL e convins că singurul criteriu care trebuie să conteze în stabilirea unei pensii trebuie să fie cel al contribuitivității. Nu văd niciun motiv pentru care cineva e special. Militarii au o tradiție, de la Cuza, care beneficiază de anumite condiții. Nu cred că trebuie să ierarhizăm această zonă în funcție de cum valorizăm noi munca noastră”, a mai adăugat Violeta Alexandru.

Citeşte şi Alegeri anticipate. O categorie de pensionari este în pericol. Ei nu vor mai beneficia de pensii