Se modifică LEGEA PENSIILOR. Anunţul făcut de Violeta Alexandru

Ministrul propus al Muncii a declarat că vor exista câteva schimbări la legea pensiilor. Violeta Alexandru a confirmat, vineri, că pensiile vor creşte de la 1 septembrie. 

RomaniaTV.net
21 feb. 2020, 10:58
Se modifică LEGEA PENSIILOR. Anunţul făcut de Violeta Alexandru

„Sumele prevăzute pentru creșterea pensiilor sunt prevăzuți în buget. Conform legii, la 1 septembrie. Faptul că se propagă în spațiul public zilnic, dar oare s-or mări, arată doar că PSD cu asta se ocupă. Am spus clar: pensiile vor crește! Nu va fi o nouă lege a pensiilor, dar vom face niște modificări. Sunt decizii ale Curții Constituționale care ne obligă la modificări”, a spus Violeta Alexandru la Gândul Live.

Despre pensiile speciale, ministrul propus spune că PNL e convins că singurul criteriu care trebuie să conteze în stabilirea unei pensii  trebuie să fie cel al contribuitivității.

„PNL e convins că singurul criteriu care trebuie să conteze în stabilirea unei pensii trebuie să fie cel al contribuitivității. Nu văd niciun motiv pentru care cineva e special. Militarii au o tradiție, de la Cuza, care beneficiază de anumite condiții. Nu cred că trebuie să ierarhizăm această zonă în funcție de cum valorizăm noi munca noastră”, a mai spus Violeta Alexandru la Gândul Live. 

Citeşte şi Dublarea alocaţiilor la copii. Violeta Alexandru: Voi respecta legea