Pensii 2022. Vestea mult aşteptată de milioane de pensionari. Marius Budăi a anunţat că lucrează la rezolvarea inechităţilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut noi declarații cu privire la majorarea pensilor românilor. Budăi a dezvăluit că Guvernul dorește să păstreze legea pensiilor și să rezolve inechităţile.

15 mai 2022, 09:10
Pensii 2022. Vestea mult aşteptată de milioane de pensionari. Marius Budăi a anunţat că lucrează la rezolvarea inechităţilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat recent că guvernanaţi nu iau în calcul un scenariu privind o posibilă înghețare a pensiilor. Mai mult, ministrul Marius Budăi a spus că şi-a propus să rezulve inechităţile din sistemul de pensii.

„Din legea pensiilor ne dorim să păstrăm partea de rezolvare a inechităților și pe măsură ce planul de asistență cu Banca Mondială se va derula vom vedea: „Vâzând și făcând!”, așa cum se spune în popor. Nu pot să spun de pe acuma cum va ieși și ce asistență, ce date vor fi puse la dispoziție de BM. Noi discutăm aproape zilnic și cu conducerea BM, și cu specialiștii BM, și cu Comisia Europeană. Chiar astăzi, la ora 16.00, a început o întâlnire pe text între BM, Comisia Europană și Guvernul României, reprezentat de Ministerul Muncii. Suntem într-o strânsă legătură și e principiul popular >”, a afirmat Marius Budăi.

Întrebat ce înseamnă mai exact rezolvarea inechităților, ministrul Muncii a spus că este vorba despre persoanele care au „aproximativ egal contribuție să nu mai aibă cuantumuri ale pensiilor diferite”.

Citeşte şi: Creşte vârsta de pensionare. Marius Budăi: „Este un lucru asumat prin PNRR. Se va întâmpla etapizat”

Pensii 2022. Când va avea loc următoarea majorare

Marius Budăi a precizat că punctul de pensie va fi majorat, cel mai probabil, în anul 2023 şi că spre finalul anului va veni cu mai multe detalii despre acest subiect.

„Suntem acum după o majorare de la 1 ianuarie de 10%. Suntem în implementarea celui de-al doilea pachet social care este parte a pachetului Sprijin pentru România și discutăm în această perioadă și despre alte majorări. Asta vă rog să îmi permiteți să anunț când se va lua decizia pentru că nu aș vrea să dau nicio speranță pe care ulterior să nu o putem îndeplini”, a mai spus ministrul Muncii, la Realitatea Plus.

Citeşte şi: Marius Budăi, anunţul momentului privind majorarea pensiilor mici: „Este neconstituţional şi nelegal”

„Nu îmi doresc sub nicio formă să dezamăgesc. Când vom avea ceva clar de anunțat, decizia luată, vom anunța. (…) Oamenii aceștia (pensionarii – n.r.), practic și-au cumpărat dreptul la pensie pe perioada cât au contribuit. Nu trebuie să-i legăm neapărat de sustenabilitate și de economie. Un stat care nu poate avea grijă de seniorii săi este un stat eșuat. Suntem într-o perioadă în care nu e deloc ușor. Valul de scumpiri se va opri atunci când se va opri la nivel mondial, nu e doar cazul României. Toate guvernele fac eforturi. Nu pot da o dată clară. Noi facem eforturi… Cea mai bună protecție socială e existența unui loc de muncă”, a mai spus ministrul.


loading...