PENSII 2023. Rareş Bogdan, despre scenariul majorării pensiilor în etape: Chiar mă deranjează dacă va veni aşa. Nu vreau să aflu de la televizor

Întrebat dacă PNL ştia despre scenariul unei majorări etapizate a pensiilor, de anul viitor, prim-vicepreşedintele partidului Rareş Bogdan a răspuns negativ. 

15 oct. 2022, 01:07
PENSII 2023. Rareş Bogdan, despre scenariul majorării pensiilor în etape: Chiar mă deranjează dacă va veni aşa. Nu vreau să aflu de la televizor

PENSII 2023. Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan afirmă că, având în vedere creşterea încasărilor la bugetul de stat în contextul majorării tarifelor din domeniul energiei, autorităţile trebuie să se gândească ”extrem de serios” la procentul cu care vor fi majorate pensiile, el dând asigurări că acest procent va depăşi 10. El susţine că nu s-a discutat la nivel politic, în PNL, despre o majorare în etape a pensiilor, arătându-se ”deranjat” de faptul că a fost avansat acest scenariu fără o discuţie prealabilă şi spunând că nu vrea să afle ”de la televizor” despre un asemenea subiect.

Rareș Bogdan, optimist în privința intrării României în Schengen: „Ar putea intra în etape. Aeroportuar până în 26 martie, iar terestru chiar mai repede”
Întrebat dacă PNL ştia despre scenariul unei majorări etapizate a pensiilor, de anul viitor, prim-vicepreşedintele partidului Rareş Bogdan a răspuns negativ.

”Nu. E prima dată când îl aud (scenariul privind majorarea pensiilor în etape – n.r), am mai auzit, astăzi am ajuns de la Bruxelles (…) şi chiar mă deranjează dacă va veni aşa şi o să am cuvinte de nemulţumire, pentru că nu mi se pare normal ca unul dintre cei mai… unul cu funcţia cea mai importantă, sunt mult mai importanţi ca mine în PNL, dar un om care are o poziţie în PNL să afle de la televizor că cineva vrea să facă… Eu vreau să cred că e doar o informaţie de presă şi că nu există, pentru că dacă există eu sunt unul dintre cei care mă voi enerva. Pentru că nu vreau să aflu de la televizor atâta timp cât încasez costurile acestei guvernări, fără a fi efectiv în Cabinet. Adică că costurile sunt de imagine, toate prostiile lor, le plătesc şi eu de vreo trei ani de zile. Aşa că e datoria tuturor să mă informeze şi pe mine, şi pe Motreanu, să informeze şi pe Boc, şi pe Bolojan. Eu vreau să cred că nu e aşa şi că e doar un scenariu pus pe masă, ca atâtea altele de-a lungul timpului”, a declarat Rareş Bogdan, vineri seară, la Realitatea Plus.

EXCLUSIV Rareş Bogdan, despre criza energiei electrice: „În cel mai rău caz, va trebui să trecem pentru şase luni la o piaţă reglementată”
PENSII 2023. El a evitat să avanseze un procent cu privire la majorarea pensiilor de anul viitor. ”Am explicat punctul meu de vedere, de ce consider că 16% ar fi o… nu e suficient, să ne înţelegem! Probabil, la cum au crescut preţurile, 20-25% ar fi… numai nu ai de unde, trebuie să fim extrem de conştienţi şi extrem de raţionali! Bugetul suportă, fără să se dezechilibreze, o anumită sumă. Acest buget, foarte probabil, va fi undeva, cu siguranţă peste 10%, nu pot să spun dacă va fi de 11, de 13, de 16 sau de 18, sau de 14. Vom vedea în funcţie de proiecţia bugetară. Ce vă pot spune, la cum au arătat profiturile din energie, la cât a încasat şi la cât a crescut bugetul public din cauza acestor încasări, ar trebui să ne gândim extrem de serios. Pe lângă asta, să dublăm cu investiţii, avem acest prag de 7%, am atins o bună parte din el, dar încă nu l-am depăşit. (…) Repet, nu vreau să înaintez cifre înainte de proiecţia bugetară. Din punctul meu de vedere, nu trebuie să ne fie teamă să găsim formulele de atras bani la buget, dar să mergem cu un proiect cât mai mare posibil de la 1 ianuarie”, a adăugat liderul liberal.

El consideră că ”este dreptul” pensionarilor să beneficieze de o majorare a pensiilor şi nu un !cadou” pe care acesta îl primesc din partea statului.

”Toată această creştere de pensii trebuie gândită în directă concordanţă cu creşterea de investiţii”, a mai spus Rareş Bogdan.