Pensii 2024. Formula de calcul schimbă taloanele, ce bani pierd pensionarii. DOCUMENTUL care aproape dublează veniturile trebuie depus urgent

Formula de recalculare se bazează pe dobândirea unor puncte care, în final, se înmulțesc cu valoarea punctului de  referință care este de 81 de lei. vechimea este extrem de importantă, astfel că orice adeverinţă majorează substanţial pensia.
Filip Stan
29 iun. 2024, 09:45
Pensii 2024. Formula de calcul schimbă taloanele, ce bani pierd pensionarii. DOCUMENTUL care aproape dublează veniturile trebuie depus urgent
Anunțul așteptat de toți pensionarii! Documentele care vor ajunge la la toți beneficiarii: „Nicio pensie nu va scădea”

Pensii 2024. Noutatea cea mare din noua lege a pensiilor o reprezintă chiar formula de calcul. Care perioade nu sunt considerate contributive la recalcularea pensiei? Ce bani pierd pensionarii? Cine va avea parte de mjorări consistente? Conform estimărilor, un milion de pensii vor rămâne la fel, iar 3,5 de milioane vor suferi modificări în bine, în funcţie de o serie de criterii stabilite de noua lege.

Pensii 2024. Formula de recalculare = Total puncte obținute X VPR (81 de lei)

Total puncte = puncte contributivitate + puncte perioade asimilate (necontributive) + puncte stabilitate

Cum se dau punctele?
Punctele de contributivitate se acordă pe baza contribuțiilor avute cât timp respectivul pensionar a muncit.

Mai există perioadele asimilate care sunt perioade necontributive. Aici sunt incluși anii de șomaj, de armată, de facultate sau de creștere a copilului.

Pensii 2024. 5.900 de lei la recalculare pentru cineva care a ieşit din câmpul muncii la 57 de ani. Ce puncte bonus se primesc

Pentru fiecare an petrecut în condițiile de mai sus se acordă 0,25 de puncte. Dacă ai urmat 4 ani de facultate, atunci primești  4 X 0,25 = 1 punct.

Dacă ai fost 2 ani în armată primești 2 X 0,25 = 0,5 puncte.

FOARTE IMPORTANT. Perioadele asimilate nu sunt considerați ani pentru care se dau puncte bonus sau de stabilitate-

Puncte de stabilitate (bonus) se dau după următoarea formulă:

0,50 puncte/an, pentru anii din intervalul 26 – 30 de rămânere în muncă, inclusiv;

0,75 puncte/an, pentru anii din intervalul 31 – 35, inclusiv;

1 punct / an pentru anii lucrați peste 35 de ani.

FOARTE IMPORTANT. Anii în care ai lucrat deși erai la pensie sunt tot perioade necontributive. Anii munciți în timp ce erai la pensie nu se adună la punctele de stabilitate.

Pensie mai repede pentru mame
Femeile vor munci cu 3 ani în plus începând cu 2030. Ele pot ieși, însă, mai devreme la pensie dacă au copii, potrivit anunțului făcut de șeful Casei naționale de pensii.

Pensii 2024. Ce pensii vor primi românii care nu au cotizat 15 ani! Cum poţi cumpăra vechime

„Mamele care au născut mai mulți copii beneficiază de o reducere a vârstei de pensionare cu până la 3 ani și jumătate. Pentru fiecare copil născut se acordă o reducere de șase luni, reducerea maximă fiind de 3 ani și 6 luni”, a anunțat șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu.

Pensii 2024. DOCUMENT Cum arată modelul oficial prin care se recalculează orice pensie. Media creşterilor va fi de 40%

Pensii 2024. Guvernul și Parlamentul au aprobat actul normativ privind recalcularea pensiilor din România, care este programată să aibă loc în septembrie. Proiectul de lege a avut in vedere doua principale obiective: eliminarea inechitatilor din sistem si adecvarea pensiilor mici, precum si asigurarea unei stabilitati pe termen mediu si lung a sistemului de pensii.

Recent, Casa de Pensii a publicat modelul deciziilor privind recalcularea pensiilor din sistemul public. Modul de calcul al pensiilor se va schimba din această toamnă, de la 1 septembrie 2024, punctul de pensie fiind înlocuit cu punctul de referință.

Legea 360/2023, prin care se reglementează, de anul acesta, pensiile, stabilește, printre altele, și schimbarea modului în care sunt calculate veniturile pensionarilor.

Printr-un ordin apărut vineri, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a stabilit modelele deciziilor privind recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii.

Actualul mod de calcul al pensiilor va suferi schimbări din toamnă, punctul de pensie urmând să fie înlocuit cu punctul de referință, potrivit noii legi din domeniu. Totodată, documentul stabilește că toate pensiile stabilite pe baza legislației anterioare se vor recalcula din septembrie, dar și că, în urma recalculării, pensiile nu vor putea fi mai mici decât anterior.

La modul concret, de la 1 septembrie 2024, actualul punct de pensie va fi înlocuit de un punct de referință.

Astfel, cuantumul pensiei se va determina prin înmulțirea numărului total de puncte realizat de asigurat cu valoarea punctului de referință.

Valoarea punctului de referință va reprezinta raportul dintre valoarea punctului de pensie și nivelul mediu al stagiilor de cotizare prevăzute de legislația anterioară, respectiv 25.

Numărul total de puncte realizat de asigurat se obține din însumarea punctajelor anuale, care se determină prin împărțirea la 12 a sumei punctajelor lunare realizate într-un an calendaristic, cu numărul de puncte de stabilitate.

Sunt puncte suplimentare pe care le vor primi cei ce au stagii de cotizare mai mari de 25 de ani. Mai precis, pentru stagiul de cotizare realizat de peste 25 de ani contributivi se va acorda un număr de puncte de stabilitate, astfel:

După aplicarea noului mod de calcul, mai exact, din septembrie 2024, pensiile stabilite pe baza legislației anterioare se vor recalcula, prin înmulțirea numărului total de puncte realizat cu valoarea punctului de referință.

Recalcularea pensiilor se va face din oficiu, adică nu va trebui cerută de pensionari, în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a măsurilor, respectiv până la 1 martie 2025, prin determinarea numărului total de puncte și a cuantumului fiecărei pensii.

În acest context, CNPP a stabilit recent, prin Ordinul 356/2024, modelele deciziilor privind recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii. Ordinul prevede că deciziile vor fi emise în două exemplare care cuprind în clar numele și prenumele directorului executiv sau, după caz, ale directorului executiv adjunct al Direcției stabiliri și plăți prestații sau ale șefului casei locale, un exemplar fiind comunicat beneficiarului, iar cel de al doilea urmând să fie arhivat la dosarul de pensie, conform Avocatnet.ro.

Sunt exceptate de la acest mod de recalculare pensiile stabilite în fostul sistem de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor anterior datei de 1 aprilie 2001, care se vor recalcula conform unui sistem propriu.

Concret, pentru pensiile stabilite în fostul sistem de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor anterior datei de 1 aprilie 2001, se va atribui un număr total de puncte determinat prin împărțirea cuantumului pensiei cuvenite sau aflate în plată la valoarea punctului de referință.

E important de știut că, dacă din recalculare rezultă un cuantum al pensiei mai mic decât cel aflat în plată sau cuvenit, se păstrează cuantumul avantajos. De asemenea, drepturile de pensie recalculate se vor acorda de la data intrării în vigoare a legii.

Recalcularea pensiilor vine cu creșteri zero pentru 2.000.000 de români, dar și cu creșteri însemnate pentru ceilalți 3.000.000.

Astfel, o serie de români vor primi pensii mărite de la 1% la 110 % după recalcularea care va intra în vigoare pe 1 septembrie 2024.

Vor avea măriri importante, în principal, acei români care au muncit pe salariu minim pe economie. Creșterea pensiei se va depinde foarte mult de numărul de ani pe care i-ai muncit peste cei 25 necesari ieșirii la pensie. Cine are minim 35 de ani munciți poate spera la o creștere consistentă.

„S-au dat ieri normele de aplicare pentru majorarea pensiilor. S-au publicat în transparență. Publicarea în transparență este un pas premergător aprobării.

În această perioadă, toți cei interesați, mă refer aici la Sindicatele Pensionarilor, chiar la patronate vor avea posibilitatea ca în această perioadă de transparență să vină cu opinii a ceea ce scrie acolo.

Următorul lucru important este determinarea acestui Guvern ca legea să intre în vigoare, practic este un pas foarte important pentru ca să ajungem efectiv la emiterea primelor decizii de pensie, ca ulterior, începând cu data de 1 septembrie banii chiar să intre în conturile cetățenilor”, a declarat fostul ministrul al Muncii și al Solidarității Sociale, Marius Budăi, la Antena3.

„Se lămurește acum ce înseamnă perioadă contributivă, ce înseamnă perioadă necontributivă, ce înseamnă sporuri cu caracter sporuri cu caracter permanent care au fost luate și pe legislația veche.

Primele decizii de recalcularea vor veni înainte de perioada de 1 septembrie, cu recalcularea în plată începând cu 1 septembrie.

Cei care primesc pensia pe 1 septembrie, în funcție de calcul, vor avea pensia majorată”, a concluzionat Marius Budăi într-o emisiune difuzată la România TV.

Primele înștiințări cu noile pensii vor avea loc în lunile mai-iunie.

Valoarea unui punct bonus este de 81 de lei. Astfel, pensionarul de mai sus va primi 7,25 de puncte bonus, adică 587 de lei în plus. El va avea 21 de puncte de referință. Un punct de referință este 81 de lei.

Formula de clacul a pensiei: VPR (valoare punct de referință care e 81 lei) X numărul de puncte.

Număr total de puncte reprezintă suma dintre: puncte contributivitate + puncte stabilitate + puncte perioade asimilate si necontributive.

Punctele de necontributivitate reprezintă anii petrecuți în armată, șomaj sau facultate (0,25 puncte de fiecare an).

Punctele de contributivitate sunt anii în care ai contribuit la sistemul de pensii. Ai contribuit 35 de ani, primești 35 de puncte. Ai contribuit 30 de ani, primești 30 de puncte.

Punctele de stabilitate sunt punctele pe care le iei în plus pentru că ai rămas în câmpul muncii peste cei 25 de ani.

Pensii 2024. Recalcularea pensiilor ar trebui să vină cu pensii mai mici pentru 2.000.000 de pensionari, dar Constituţia interzice acest lucru, astfel că se va menţine cuantumul actual. Fericţi vor fi cei cu pensia minimă, care aproape se dublează, iar avantajaţi sunt cei care reuşesc să adauge ani de vechime, astfel că goana pe la arhive după adeverinţe va fi una lucrativă. În aceste condiţii, este important ca decizia de recalculare să vină cât mai repede, pentru ca seniorii să aibă timp de completat cu documente acolo unde este cazul.

Milioane de români așteaptă cu nerăbdare mult anunțata recalculare a pensiilor. Inițial s-a spus că începând din luna mai vor veni decizii de recalculare acasă, iar din luna septembrie vor începe să primească efectiv pensiile recalculate. Cu toate acestea, deciziile cu noile pensii crescute întârzie să apară, iar pensionarii au devenit îngrijorați. Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a explicat motivele întârzierii și a oferit informații suplimentare despre procesul marii recalculării a pensiilor.

„Acest document, decizia, este un document de informare. Nu este prevazut un termen expres în lege. Noi trebuie să emitem aceste decizii tuturor pensionarilor până la data de 1 septembrie 2024 când oamenii vor primi efectiv pensiile recalculate. Nu pot sa va spun exact acum, în momentul de față exact când le vom emite, cert este că în vară va trebui sa începem să tipărim aceste decizii de pensionare si trebui expediate către beneficiari, către pensionari astfel încât când ei vor primi pensia sa știe exact cât primesc în urma acestei recalculări”, a spus recent Daniel Baciu.

„Să știți că o mare parte dintre pensionari vor primi creșteri ale pensiilor în urma acestui proces de recalculare. Nicio pensie nu va scădea, este foarte clar specificat în lege acest lucru, chiar dacă din noua formulă de calcul ar ieși un cuantum mai mic, legea spune foarte clar că rămâne în plată cuantumul cel mai avantajos”, a continuat el.

Pensii 2024. Ce bani va încasa un român care a muncit 35 de ani pentru salariul minim. Formula prin care sumele se dublează

„Să știți că noi am lucrat în această perioadă pe repede-înainte, pentru că timpul, după cum vedeți, este foarte scurt. De abia la sfârșitul anului trecut am avut legea aprobată în Parlament, normele de aplicare aveau un termen de 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial și au fost aprobate săptămâna trecută”, a fost răspunsul președintelui Casei Naționale de Pensii.

„Noi nu puteam să ne apucăm de calculul efectiv și de softul informatic până când nu aveam o certitudine clară, și anume o lege publicată în Monitorul Oficial. De acum, deja noi lucrăm la Casa Națională de Pensii cu echipa de experți de la firma care asigură sistemul informatic integrat Casei Naționale de Pensii.

Deja purtăm aceste discuții. Încă de aproape o lună purtăm zilnic aceste discuții pe noul soft, pentru că aveam deja legea și aveam această mică incertitudine în normele de aplicare. Avem totul, termenele sunt foarte scurte, și practic, când se încheie procesul de evaluare, urmează recalcularea după ce softul este făcut.

Deci, lucrul acesta se va putea întâmpla undeva în vară, când firma o să finalizeze programul informatic de recalculare a tuturor pensiilor și după aceea începem să emitem deciziile de pensii, astfel încât în septembrie oamenii deja să primească pensiile mărite în urma recalculării”, a mai spus Daniel Baciu.

Recalculare pensii 2024. Adeverința ce trebuie depusă pentru pensia majorată

Românii care au beneficiat de sporuri, prime sau alte bonusuri în timpul perioadei de angajare vor fi nevoiți să parcurgă mai mulți pași.Aceștia sunt necesari în procesul de recalculare a pensiilor, conform normelor de aplicare a noii Legi a pensiilor, recent adoptate de Guvern.Această modificare intervine în contextul în care Guvernul a aprobat normele de aplicare pentru noua Lege a pensiilor.

Nu toți românii vor beneficia de recalcularea pensiilor

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat în luna precedentă că pensiile au fost majorate cu 13,8% în ianuarie 2024. Începând cu septembrie 2024 va avea loc procesul de recalculare pensii.

Cu toate acestea, nu toți românii vor beneficia de o recalculare automată a pensiilor. Astfel, Casa Națională de Pensii spune că pensionarii care, în perioada de activitate au primit pe lângă salariul de bază sporuri, prime sau alte bonusuri, trebuie să aducă adeverințe de la fostul loc de muncă

Citește și: Cea mai mare pensie din România. Cine este românul care încasează peste 19.000 de euro lunar, doar pe contributivitate

Documentul de care este nevoie pentru recalcularea pensiilor

Veniturile acestora vor fi, astfel, recalculate. După caz, acestea vor fi majorate, însă doar după ce beneficiarii vor aduce adeverințe.

Din nefericire, pentru unii va fi dificil să obțină documentele solicitate, pentru că unele firme și-au schimbat numele, adresa sau chiar s-au închis.

Cât costă adeverințele de care au nevoie angajații

Toate documentele legate de sporuri, prime sau alte bonusuri pot fi obţinute de la Arhivele Naţionale. În cazul în care firma s-a desfiinţat, documentele pot fi luate de la companii private. Acestea sunt cele care au preluat dosarele de personal.

Aceste adeverințe se eliberează contra cost: aproape 100 de lei pe an, mai notează sursa citată.

Potrivit legislației în vigoare, pensiile vechi sunt supuse unui proces de recalculare. Acest proces implică determinarea valorii pensiilor prin multiplicarea numărului total de puncte acumulate cu valoarea punctului de referință.

În cazul în care rezultatul recalculării este o sumă mai mică decât cea deja acordată, pensia va rămâne la nivelul anterior până când se obține o sumă nouă mai mare.

Pensii 2024. Calculează singur ce pensie vei avea. Noua formulă de calcul, explicată în detaliu de şeful Casei de Pensii

Daniel Baciu, pensii 2024

Pensii 2024. Românii au posibilitatea să își calculeze singuri cuantumul pensiei în 2024. Șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a detaliat modul în care oamenii pot să efectueze acest calcul pe cont propriu, oferindu-le astfel posibilitatea de a anticipa suma pe care o vor primi în plus în luna septembrie după recalcularea pensiilor în 2024.

Sunt persoane care vor primi și 2.000 de lei în plus, pe lună, din septembrie. Dar vor fi și 1,6 milioane de oameni care nu vor primi nici o majorare după ce va fi aplicată această nouă formulă din Legea pensiilor. Iată demonstrația pe care șeful CNPP a făcut-o.

Daniel Baciu a dat exemplul unui domn care a fost lăcătuș la o fabrică din industria textilă are 36 de ani, o lună și 26 de zile stagiu contributiv în sistemul public de Pensii și încă 9 ani și patru luni, perioadă asimilată care cumulează stagiul militar, studii superioare și pentru care se acordă 0,25 de puncte pentru fiecare an.

Șeful CNPP a ținut să sublinieze că aceste puncte de stabilitate reprezintă, de fapt, un bonus, o bonificație pentru anii lucrați peste perioada de cotizare. Potrivit lui Baciu, în felul acesta încercăm să încurajăm munca, deoarece cu cât o persoană lucrează mai mulți ani, cu atât pensia lui va crește grație acestor puncte de stabilitate.

Revenind la demonstrație, șeful Casei Naționale de Pensii a precizat că pentru acest plan total de cotizare de 45 de ani, el primește 40 de puncte exclusiv pe contributivitate. Pe lângă acestea, o să adunăm și acele puncte de stabilitate. Și avem: între 25 și 30 de ani de contributivitate avem 0,5 puncte pentru fiecare an x 5 este egal cu 2,5 puncte. Pentru perioada între 30 și 35 de ani, avem 0,75 puncte pentru fiecare an, este vorba, aici, de 5 ani, de unde rezultă 3,75 de puncte.

PENSII 2024 Cât va fi cea mai mică pensie după recalculare. Va fi încasată de sute de mii de pensionari

Mai are un an în plus. Adică pentru tot ce depășește 35 de ani de contributivitate, se adaugă câte un punct în plus. El având 36 de ani, mai adăugăm un punct. Pentru cei 9 ani și patru luni perioade asimiliate, se dau 0,25 de puncte, de unde rezultă alte 2,25 puncte.

Pensii 2024. Puncte de stabilitate

Dacă adunăm aceste puncte de stabilitate ne dau 9,5 puncte de stabilitate. Total puncte contributive calculate efectiv pe principiul de contributivitate 40,17296 la care se adaugă și cele 9,5 puncte de stabilitate, rezultă 49,67296. Acesta este numărul total de puncte, calculat conform noii reguli din Legea 360/2023, care va intra în vigoare la 1 septembrie 2024.

Acest număr total de puncte se înmulțește cu valoarea punctului de referință care va avea valoarea de 81 începând cu 1 septembrie 2024, și ne dă 4.024 de lei. Pensia lui actuală în plată este de 2.634 de lei. Va fi o creștere de 65%”, a declarat șeful Casei de Pensii.

Citeşte şi: Cine sunt românii care primesc vechime în plus la pensie. De când se aplică noua lege

Daniel Baciu a subliniat, totodată, că în bugetul pe anul acesta există sumele clar prevăzute ”atât pentru indexarea care a avut loc la 1 ianuarie 2024, de 13,8%, iar aici vorbim despre 15 miliarde de lei în plus față de ce s-a plătit anul trecut, cât și pentru recalcularea pentru cele patru luni – septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie -, unde avem alocate 10 miliarde suplimentar pentru acest proces de recalculare. Deci, avem bani și pentru recalculare”, a insistat Daniel Baciu.

Noua lege a pensiilor: noua formulă de calcul, stagiul de cotizare și vârsta de pensionare pentru femei și bărbați

Stagiul minim contributiv de cotizare pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă va fi de 15 ani, iar până în 2035 vârsta de pensionare va fi aceeași pentru femei și bărbați, respectiv 65 de ani. Pentru a beneficia de pensie anticipată, este necesar un stagiu complet de cotizare contributiv de 35 de ani. Acestea sunt o parte din prevederile noii legi a pensiilor, convenite în Coaliție.

Potrivit acesteia, stagiile de cotizare peste 25 de ani vor fi răsplătite cu puncte suplimentare, respectiv:

  • 0,50 puncte/an pentru anii de contributivitate din intervalul 26-30 inclusiv;
  • 0,75 puncte/an pentru anii de contributivitate din intervalul 31-35 inclusiv;
  • 1 punct/an începând cu anul 36 de contributivitate.

Sporurile nepermanente contributive vor fi calculate la pensie, respectiv acord global, plata cu ora, al treisprezecelea salariu, premii, etc.

Pensii 2024. Femeile cu mai mulți copii, reducere la vârsta de pensionare

Femeile cu mai mulți copii vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare. Astfel, reducerile pentru mamele care au născut și crescut copii cel puțin până la vârsta de 16 ani sunt:

  • Un copil: 6 luni
  • Doi copii: un an
  • Trei copii: un an și șase luni
  • Patru copii: doi ani
  • Cinci copii: doi ani și șase luni
  • Șase copii: trei ani
  • Șapte copii sau mai mulți: trei ani și șase luni

Reducerea vârstei de pensionare se aplică și în cazul femeilor care au adoptat copii și i-au crescut minim 14 ani.
Persoanele care lucrează în condiții de handicap grav sau accentuat vor primi o suplimentare a numărului de puncte contributiv cu încă un număr fix de puncte, respectiv de 0,5 pct., respectiv 0,25 pct. pentru fiecare an.

Pensii 2024. Noua formulă de calcul

Pensia va fi egală cu valoarea punctului de referință înmulțit cu numărul de puncte. Valoarea punctului de referință reprezintă valoarea punctului de pensie împărțit la 25, iar numărul total de puncte de pensie este format din numărul de puncte contributive, necontributive și de stabilitate.
În termen de șase luni vor fi recalculate toate pensiile aflate în plată pentru care există la dosar documente cu sporuri/venituri contributive nepermanente. La calculul pensiei va fi avut în vedere venitul brut pentru care s-a reținut contribuția de asigurări sociale.

În situația în care, din diverse motive, nu se poate face dovada acestor venituri brute cu documente, la calculul punctajelor se utilizează, ca și in prezent, salariile din carnetul de muncă și sporurile permanente.
Formula de majorare are în vedere rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuți în anul curent pentru anul calendaristic anterior. Procentul de majorare și data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat și va fi stabilit în funcție de veniturile la BASS și inflația estimată de INS din anul precedent, potrivit proiectului.

Începând cu data intrării în vigoare a noii legi, cuantumul indemnizației va fi majorat anual cu același mecanism de majorare a pensiilor publice.

Tipurile de pensie prevăzute de proiectul de lege

  • Pensie pentru limită de vârstă – condiționată de realizarea unui stagiu minim de 15 ani contributiv;
  • Pensie de invaliditate – se mențin cele trei grade (grav, accentuat sau mediu) care vor fi redefinite:
  • gradul I – deficiența funcțională gravă, capacitate de autoservire pierdută;
  • gradul II – deficiența funcțională accentuată și capacitate de autoservire păstrată partial
  • gradul III – deficiența funcțională medie și capacitatea de autoservire păstrată;
  • Pensie anticipată – condiționată de un stagiu complet de cotizare contributiv de 35 ani. ( Pensionarea anticipată se realizează cu reducerea maximă de 5 ani din vârsta standard de pensionare, cu o penalizare maximă de 24% față de 30% cât este în prezent. /Nu vor fi luate în calcul perioadele necontributive: șomaj, spor de grupă, etc.)
  • Pensie de urmaș – se mențin prevederile actuale.

Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu 500 de lei pe zi. Angajatorul oferă, cazare, transport și contract pe perioadă nedeterminată. Nu ai nevoie de studii superioare
Capital.ro
Bani dați înapoi din pensiile recalculate. Decizie pentru românii care au primit pensii prea mari
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ cu Simona Halep. S-a afișat public cu noul iubit? Nu se mai ascunde
DailyBusiness
Aceste pensii vor scădea! Cine sunt pensionarii care trebuie să dea banii înapoi
Adevarul
Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătorită pe 14 septembrie. Ce nu trebuie să faci în această zi
Spynews
Ce să nu faci de Înălțarea Sfintei Cruci. Sărbătoare importantă pentru creștini pe 14 septembrie
Spynews
Ce a apărut pe cer, în Eforie Nord! Fenomenul care pe mulți i-a speriat: "Ne privește Dumnezeu" / FOTO
Evz.ro
Cum se păstrează strugurii peste iarnă. Soluția care te scutește de drumurile la supermarket
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza. Pe ce dată exactă vin ninsorile în București
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
A nins în Europa! Imagini cu zonele acoperite de zăpadă! Când ajunge ciclonul Boris în România
Capital.ro
Cutremur în televiziunea din România. E demisia anului: Urmează o perioadă cu emoţii!
StirileBZI
Poți avea un salariu de 5.000 de lei pe lună, chiar și fără studii superioare! Unde poți găsi aceste locuri de muncă
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Rachetele ATACMS: Restricții care limitează eficacitatea în Ucraina
MediaFlux
CASA de PENSII, ANUNȚ pentru PENSIONARI privind PROBLEMELE cu RECALCULAREA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...