Pensii 2024. Se dau 100 de lei în plus la recalcularea din septembrie pentru 1,5 milioane de români

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat, în luna septembrie şi nu există mai multe tranşe sau alte variante. Şeful Executivului a cerut ministrului Finanţelor să vină cu impactul neimpozitării pensiilor între 2.000 şi 3.000 de lei, să vedem dacă ne permitem.
Filip Stan
31 ian. 2024, 10:28
Pensii 2024. Se dau 100 de lei în plus la recalcularea din septembrie pentru 1,5 milioane de români

Pensii 2024. 1,5 milioane de pensionari ar putea primi până la 100 de lei în plus la pensie înainte de recalcularea pensiilor. Reamintim că recalcularea tuturor pensiilor va avea loc la 1 septembrie, premierul anunţând joi, în şedinţa de Guvern, că nu se pune problema tranşelor sugerate de FMI.

Formula de clacul a fost anunțată, nu și normele metodologice care vor apărea în maxim o lună. Vor exista pensionari fericiți – în jur de 3.000.000 care vor lua, în medie, o pensie mărită cu 40%.

Pensii 2024. Se majorează pensiile din nou, sunt vizate în special cele între 2.000 şi 2.999 de lei
Până atunci, însă, o serie de pensionari ar putea să priemască până la 100 de lei în plus la pensie. În acest moment, în coaliția de guvernare se discută ca plafonul până la care pănsionarii să nu plătească impozit să fie ridicat de la 2.000 la 3.000 de lei.

În acest moment, toți pensionarii care au pensie peste 2.000 lei plătesc 10% impozit. Coaliția, mai ales PNL, ar vrea ca pensionarii să nu plătească impozit dacă au o pensie de până la 3.000 de lei.

Impozitul pe pensie se calculează astfel: 10% din diferența dintre pensia netă și plafonul de 2.000 lei. Astfel, dacă plafonul de la care se impozitează pensia crește la 3.000 de lei, 1.5 milioane de pensionari vor primi în plus între 1 leu și 100 de lei. Din informațiile Newsweek România sunt 1,5 milioane de pensionari care au pensii între 2.000 și 3.000 de lei.

Spre exemplu, pensionarul care are acum 3.000 de lei, rămâne cu 100 lei prin eliminarea impozitului. Cine are, acum, pensie de 2.500 de lei va lua în plus 50 de lei, valoarea impozitului de azi. Sunt șanse bune ca inițiativa să treacă mai ales că e an electoral.

Pensii 2024. Cum se calculează impozitul pe pensie?

În acest moment, dacă ai o pensie de 3.000 de lei, statul îți ia 10% din ce depășește 3.000 de lei. Adică 10% din 1.000 de lei. Ceea ce înseamnă că statul îți ia 100 lei impozit.

Dacă ai pensie de 4.000 lei, statul îți oprește 10% din 2.000 de lei, adică 200 de lei. Dacă ai o pensie de 5.000 de lei, statul îți oprește 10% din 3.000 de lei, adică 300 de lei.

Marcel Ciolacu: Aprobăm majorări semnificative ale costului standard pe copil în creşă, grădiniţă şi şcoală

Marcel Ciolacu: „Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat, respectiv la 1 septembrie”

Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat, respectiv la 1 septembrie, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, miercuri.

„Aş vrea să fac o precizare după ce am văzut în ultimele zile tot felul de presupuneri privind vizita FMI şi situaţia pensiilor. Voi fi cât se poate de categoric, recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat, în luna septembrie. Nu există mai multe tranşe şi nu există nici alte variante”, a spus premierul Marcel Ciolacu în şedinţa de Guvern.

„Ne-am asumat acest lucru şi acest lucru va fi făcut la 1 septembrie”, a spus el. Şeful Executivului i-a cerut ministrului Finanţelor să vină cu impactul neimpozitării pensiilor între 2.000 şi 3.000 de lei.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!