Pensii 2024. Se majorează pensiile din nou, sunt vizate în special cele între 2.000 şi 2.999 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a spus că nu se pune problema să nu fie majorate pensiile sau să existe mai multe tranșe, în contextul vizitei FMI.

31 ian. 2024, 09:34
Pensii 2024. Se majorează pensiile din nou, sunt vizate în special cele între 2.000 şi 2.999 de lei

Pensii 2024. Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Finantelor sa vina cu impactul bugetar privind neimpozitarea pensiilor sub pragul de 3000 de lei.
Sunt tensiuni uriaște pe banii pensionarilor! Social-democrații îi cer ministrului de Finanțe să explice de unde ia banii pentru o nouă majorare propusă de liberali care ar ajunge la peste un milion de pensionari. Este vorba despre creșterea pragului de neimpozitare a pensiilor la 3.000 de lei, propunerea cu care PNL a venit la ultima ședință de Coaliție. Potrivit unor surse, premierul este nemulțumit că propunerea a venit în timpul vizitei FMI în România.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului de Finanțe – Marcel Boloș să vină cu o recomandare ca să se vadă dacă e posibilă eliminarea taxării pensiilor până la 3.000 de lei.

„Cer Ministerului de Finanţe ca în zilele următoare să vină cu impactul de mărire a pensiilor între 2.000 şi 3.000 de lei, după cum bine ştim, până în 2.000 de lei nu se impozitează nicio pensie, să vedem impactul între 2.000 şi 3.000 de lei, ca să mărim această marjă până la 3.000 de lei, astfel încât să vedem dacă ne permitem. Aştept recomandarea ministrului Finanţelor, dacă ne permitem după majorarea de 13.8% şi recalcularea de la 1 septembrie, să avem şi această scutire de impozite până în 3.000 de lei”, a arătat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Aprobăm majorări semnificative ale costului standard pe copil în creşă, grădiniţă şi şcoală

Pensii 2024. Premierul a mai spus că în afară de discuţia cu sindicatele, în perioada următoare, toată echipa guvernamentală va avea întâlniri cu mediul de afaceri. Potrivit lui Marcel Ciolacu, discuţiile vor viza dezvoltarea României, schemele de ajutor de stat pe care trebuie să le convenim cu Comisia Europeană şi atragerea fondurilor europene.

Pensii 2024.  Premierul Marcel Ciolacu a venit cu clarificări despre creşterea pensiilor românilor, după vizita FMI la noi în ţară, având în vedere că instituţia a recomandat majorarea pensiilor în etape.

„Vreau să fac o precizare după ce am văzut în ultimele zile tot felul de presupuneri privind vizita FMI și situația pensiilor.

Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunțat, respectiv la 1 septembrie.

Nu există nici mai multe tranșe şi nu există nici alte variante! Ne-am asumat acest lucru și acest lucru va fi făcut la 1 septembrie”, a spus Marcel Ciolacu, la debutul ședinței de guvern de miercuri dimineața.