Pensii majorate cu aproape 40% după ce oamenii au ieşit în stradă. Unde s-a întâmplat asta

Autorităţile din Iran au decis să crească semnificativ pensiile, după ce mii de pensionari care suferă din cauza inflaţiei au ieşit în stradă.

19 aug. 2022, 15:03
Pensii majorate cu aproape 40% după ce oamenii au ieşit în stradă. Unde s-a întâmplat asta

Pensii majorate cu aproape 40% după ce oamenii au ieşit în stradă. Se întâmplă în Iran. Pensionarii ar urma să primească bani mai mulţi de la sfârşitul lunii august.

Pensii majorate cu aproape 40% după ce oamenii au ieşit în stradă. Veşti bune pentru pensionari

Citeşte şi Pensii 2022. Cine se poate pensiona în acest an, anunţ important pentru viitorii pensionari

Conform site-ului Entekhab, autorităţile vor creşte pensiile cu 38%. În prezent, cei mai mulţi pensionari se luptă să supravieţuiască cu doar câteva sute de dolari.

În ultimele luni, mii de pensionari au protestat în Iran, cerând pensii mai mari şi pentru sprijin de la stat în condiţiile inflaţiei galopante.

Iranul se confruntă în prezent una dintre cele mai severe crize economice, în condiţiile în care preţurile au crescut dramatic în ultimele luni. De asemenea, valoarea monedei naţionale, rialul iranian, s-a prăbuşit cu peste 50% în ultima perioadă.

Cu toate acestea, există speranţe prudente că o resuscitare a acordului nuclear din 2015 ar putea însemna ridicarea sancţiunilor împotriva Iranului, care ar diminua semnificativ criza economică.

Acordul nuclear menit să prevină dezvoltarea de către Teheran a armelor atomice a intrat iniţial în vigoare în 2015. În 2018, SUA, în timpul preşedinţiei lui Donald Trump, a decis unilateral să iasă din acord, potrivit Agerpres.

Într-un tur de forţă diplomatic, reprezentanţi din SUA şi Iran, precum şi din alte ţări, au încercat să resusciteze acordul în ultimele luni.

Un potenţial acord ar duce la ridicarea sancţiunilor americane şi la reinstituirea restricţiilor asupra programului nuclear al Teheranului prevăzute în acordul din 2015.

Citeşte şi Pensii 2022. În ce situaţii se suspendă plata pensiei. Toţi pensionarii trebuie să ştie asta!