PENSII MĂRITE pentru O JUMĂTATE DE MILION de români care au lucrat în condiţii grele

Veşti bune pentru peste 500.000 de români care au lucrat în condiţii grele. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care, de la 1 ianuarie 2016, cresc substanţial pensiile pentru cei care au lucrat în grupa I şi a II-a de muncă.

06 iul. 2015, 15:37
PENSII MĂRITE pentru O JUMĂTATE DE MILION de români care au lucrat în condiţii grele

Cei aproape 500.000 de români care au muncit în condiţii grele în grupa I şi a II-a de muncă vor primi pensii mărite substanţial din 1 ianuarie 2016.

Citeşte şi: TUPEU incredibil al parlamentarilor: Aleşii vor pensii mai mari. Află ce modificări vor să facă

Klaus Iohannis a promulgat luni legea care prevede creşterea punctului de pensie cu 50% pentru pensionarii care au lucrat în grupa I de muncă şi cu 25% pentru cei din grupa a II-a, potrivit România TV.

Este vorba însă doar despre românii care s-au pensionat înainte de 2011. Potrivit Ministerului Muncii, în această situaţie se află 500.000 de români.

Deşi această categorie de pensionari au muncit în condiţii grele, pentru că s-au pensionat în baza legii vechi, primesc acum pensii la fel ca şi cei care au lucrat în condiţii normale de muncă.

Citeşte şi: Primarii vor şi ei PENSII SPECIALE, la fel ca parlamentarii

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat luni următoarele decrete:

– „Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice;

– Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap;

– Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000;

– Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă”.