Pensiile speciale pentru primari ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie. USR: ”România se împarte în oameni onești și muncitori și șmecheri”

De la 1 ianuarie ar urma să intre în vigoare pensiile speciale pentru primari. Vorbim despre sume care le-ar spori veniturile, pe lângă pensiile de vechime, pe bază de contribuție. Vezi în rândurile de mai jos toate detaliile.

05 dec. 2023, 17:53
Pensiile speciale pentru primari ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie. USR: ”România se împarte în oameni onești și muncitori și șmecheri”

Înainte de intrarea în anul electoral, unii primari din opoziție spun că legea trebuie schimbată și că ei nu vor pensie specială.

Citește și Klaus Iohannis a semnat decretul. Ce români primesc o pensie suplimentară

De la 1 ianuarie 2024 ar urma să intre în vigoare legea care acordă pensii speciale primarilor, viceprimarilor și președinților de consilii județene.

Așa că asta chiar se va întâmpla dacă nu cumva Guvernul va adopta noi măsuri de economisire. Ministrul Finanțelor declarase că recentele pachete cu măsuri fiscale nu sunt neapărat și ultimele.

Primarii, viceprimarii și șefii de consilii județene ar spori lista pensiilor speciale.

„Aceste pensii speciale împart România în oameni onești și muncitori și șmecheri. Este un concurs între Parlament și Curtea Constituțională: cine dă mai multă putere acestor legi, acestor pensii speciale.

Cine face ca aceste pensii speciale să nu dispară niciodată. Aceste pensii speciale împart România în oameni onești și muncitori și șmecheri”, a spus Anca Dragu, senatoare USR, fost ministru de Finanțe.

Senator USR: ”O parte dintre speciali sunt în magistratură și în sistemul judiciar”

Recent, Parlamentul a aprobat și noua formă a legislației privind pensiile speciale care au adus mici reduceri.

Citește și CCR a decis: Parlamentarii îşi recuperează pensiile speciale

„Să plătească pensiile acelea pensii nesimțite de care am tot vorbit de peste 40.000 de lei pe lună, pensiile specialelor. O parte dintre speciali sunt în magistratură și în sistemul judiciar”, a spus Ștefan Pălărie, potrivit G4media.

Unii primari au transmis că plătesc o contribuţie identică cu cea a oricărui român neprivilegiat şi că nu văd niciun motiv pentru care un edil ar trebui să aibă altfel de pensie decât un medic, un IT-ist, un corporatist sau un farmacist.

Atenție, de luat în vedere și faptul că aceste mesaje vin înaintea unui an electoral.