Pensiile vor fi date cu întârziere în luna decembrie. Anunțul Casei de Pensii

Toate pensiile vor fi achitate în sistemul public de pensii până pe data de 15 decembrie, iar o parte din bani au fost virați deja Companiei Naționale Poșta Română chiar de săptămâna trecută, a declarat miercuri, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu.

29 nov. 2023, 15:50
Pensiile vor fi date cu întârziere în luna decembrie. Anunțul Casei de Pensii

Toate pensiile vor fi achitate în sistemul public de pensii până pe data de 15 decembrie, iar o parte din bani au fost virați deja Companiei Naționale Poșta Română chiar de săptămâna trecută.

Citește și Bani în plus la pensie pentru aceşti români. Tribunalul a decis: primesc sumele cu dobândă şi penalizări

Daniel Baciu a fost întrebat dacă pensiile vor fi virate la timp, în condițiile în care sunt două zile libere, 30 noiembrie și 1 Decembrie.

„Luni, 4 decembrie, vom mai face încă o plată, vom mai face şi ulterior, astfel încât oamenii să primească banii la timp, aşa cum îi primesc lună de lună, să nu se simtă aceste zile libere.

Colegii mei din teritoriu, din casele teritoriale de pensii, depun toate eforturile ca banii să ajungă la timp la pensionari.

Până pe data de 15 decembrie, toate pensiile vor fi achitate în sistemul public de pensii. Colegii mei sunt responsabili, nu va fi afectat procesul de plată a pensiilor pe luna decembrie”, a subliniat Daniel Baciu.

Şeful Casei Naţionale de Pensii a dat asigurări că plata pensiilor se va face chiar dacă va continuă greva angajaților din Ministerul Muncii.

De asemenea, pentru beneficiarii care au ales plata prin conturi bancare, ziua de plată este 12 decembrie, potrivit Știripesurse.ro.

Ce a transmis șeful Casei de Pensii, în urmă cu două săptămâni

În urmă cu două săptămâni, Daniel Baciu a declarat că totul va fi în regulă pentru bătrâni și aceștia nu vor rămâne fără bani de sărbători.

Te-ar putea interesa și PENSII 2024 Detaliul ascuns din noua lege a pensiilor care va afecta toţi angajaţii din România. Ce se poate întâmpla în 2024

„Fac o precizare foarte importantă. Aceea că avem banii de pensii. Am auzit zvonuri în piață că avem probleme cu banii, ceea ce nu este deloc adevărat.

Poate unele ministere au, dar nu și Casa Națională de Pensii Publice.

Lumea trebuie să știe că există bani și că vor primi pensiile la timp înainte de sărbători, așa cum le-au primit și înainte de Paști, de Revelion, de Sfântul Dumitru sau mai știu eu când.

Nu se pune problema să ajungem în imposibilitatea de a le mai plăti”, a spus Daniel Baciu.