Pensiile vor fi plătite cu întârziere în ianuarie 2023. Vezi calendarul

Distribuirea pensiilor şi a drepturilor sociale se va decala cu câteva zile în ianuarie 2023, ca urmare a perioadei sărbătorilor de iarnă.

30 dec. 2022, 18:28
Pensiile vor fi plătite cu întârziere în ianuarie 2023. Vezi calendarul

Compania Naţională Poşta Română a anunţat că, în luna ianuarie 2023, pensiile şi ajutoarele sociale vor fi plătite cu o întârziere de câteva zile, ca urmare a perioadei sărbătorilor de iarnă în care angajaţii beneficiază de zile libere.

Citeşte şi: Pensii 2023. Cum cresc veniturile pensionarilor de la 1 ianuarie și cine va mai beneficia de vouchere pentru alimente și pentru plata facturilor la energie

 

Când vor fi plătite pensiile în ianuarie 2023

Casa Naţională de Pensii Publice a anunţat că va vira contravaloarea drepturilor de protecţie socială, în conturile Poştei Române, cu o decalare de câteva zile. Astfel, calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve şi văduve de război, IOVR) va fi următorul:

  • la domiciliu – în perioada 6 – 17 ianuarie 2023;
  • la ghişeele subunităţilor poştale – până pe data de 19 ianuarie 2023.

„Ca şi anul trecut, salariaţii Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a finaliza distribuirea pensiilor într-un interval comasat de doar opt zile lucrătoare, faţă de intervalul obişnuit de distribuire a pensiilor, conform contractului, 1 – 15 ale fiecărei luni. Este o situaţie specială pe care o întâmpinăm la fiecare început de an, având în vedere această perioadă în care angajaţii din toate domeniile de activitate au dreptul la zile libere pentru a le petrece alături de familie. Menţionăm că, în celelalte luni ale anului, Poşta Română nu şi-a încălcat angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Naţională de Pensii şi subliniem că, anul trecut, Poşta Română a depus toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt şi a finalizat, cu trei zile înainte de termenul comunicat iniţial, distribuirea drepturilor băneşti”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Citeşte şi: Cum arată cardurile de ajutoare pentru plata facturilor la energie. Banii vor fi virați în două tranșe

Pe lângă pensiile mărite, în ianuarie, milioane de pensionari cu venituri de până la 3.000 lei inclusiv vor primi şi prima tranşă din ajutorul social promis de Guvern.

Astfel, pensionarii cu venituri sub 1.500 lei vor primi 500 lei, cei cu venituri între 1.501 şi 2.000 lei primesc 400 lei în plus în ianuarie, în timp ce pensionarii cu venituri între 2.001 – 3.000 lei vor primi doar 300 lei.