Pentagon: Strategia generală a lui Vladimir Putin în Ucraina este „necunoscută”

Strategia "generală" a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în conflictul militar cu Ucraina este "necunoscută", a afirmat luni secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

24 mai 2022, 08:14
Pentagon: Strategia generală a lui Vladimir Putin în Ucraina este „necunoscută”

Întrebat dacă Vladimir Putin recurge la utilizarea alimentelor, energiei şi imigraţiei ca forme de presiune, şeful Pentagonului a explicat că liderul de la Kremlin a folosit „o serie de pârghii încă de la început”, conform postului de televiziune CNN.

Vladimir Putin „a intenţionat să utilizeze forţa masivă, viteza şi puterea foarte rapid” pentru a ocupa Kievul şi a înlătura Administraţia Ucrainei, dar a eşuat, a notat Lloyd Austin.

Război în Ucraina. Au sunat sirenele toată noaptea, se dau lupte grele
„Am observat că armata rusă a procedat foarte lent şi fără succes pe câmpul de luptă şi ne-am aştepta ca preşedintele rus să utilizeze alte pârghii de putere sau alte instrumente de putere şi exact acest lucru îl face, dar din punctul de vedere al strategiei generale, aceasta este necunoscută”, a argumentat Lloyd Austin.

Administraţia Biden ia în considerare trimiterea de forţe pentru operaţiuni speciale pentru a-şi proteja ambasada de la Kiev

Administraţia Biden se află în primele etape ale unei eventuale trimiteri de forţe pentru operaţiuni speciale (SOF) în Ucraina pentru misiunea foarte limitată de a ajuta la paza ambasadei SUA de la Kiev, potrivit mai multor oficiali americani. Ideea de a folosi SOF se află în stadii foarte preliminare şi nu a fost încă prezentată preşedintelui american Joe Biden pentru o decizie, au declarat sursele pentru CNN. Ambasada a fost redeschisă săptămâna trecută, după ce a fost închisă timp de aproximativ trei luni. Deocamdată, ambasada şi numărul limitat de personal al acesteia sunt protejate de agenţii de securitate diplomatică ai Departamentului de Stat.

Şi-a sacrificat viaţa pentru a-l salva pe copilul prietenului său. Povestea impresionantă a lui Ghenadi, ucis zilele trecute de atacurile ruşilor
Putin susţine că Rusia „rezistă la impactul sancţiunilor”. Preşedintele Vladimir Putin a declarat luni că economia rusă „rezistă impactului sancţiunilor”, în ciuda perspectivelor economice sumbre pentru ţară după invazia din 24 februarie.

„În ciuda tuturor dificultăţilor, economia rusă rezistă impactului sancţiunilor şi rezistă destul de bine”, a declarat Putin în cadrul unei întâlniri cu preşedintele din Belarus Alexander Lukaşenko în staţiunea Soci, situat la Marea Neagră.