Pentagonul lansează politica împotriva hărţuirii de orice natură

Publicat: Vineri, 09 Februarie 2018 11:12 // Actualizat: Vineri, 09 Februarie 2018 11:12 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul american al Apărării a lansat o nouă politică pentru combaterea comportamentelor abuzive şi a oricărui fel de hărţuire - inclusiv glume ofensatoare, stereotipuri, gesturi violente şi discriminare - în rândul forţelor armate ale SUA, relatează Xinhua şi EFE.

Politica lansată joi prevede noi proceduri menite să prevină şi să răspundă la diferite tipuri de hărţuire, inclusiv sexuală, a precizat Pentagonul.

Sunt avute în vedere "glumele şi epitetele ofensatoare, batjocura, expunerea de obiecte sau imagini ofensatoare, stereotipizarea, actele de intimidare, ameninţările voalate cu violenţa, remarcile ameninţătoare sau provocatoare, insultele rasiale sau de altă natură, remarcile peiorative despre accentul unei persoane".

Activităţile sau acţiunile care urmăresc un scop militar sau guvernamental, cum ar fi antrenamentul de supravieţuire în condiţii de luptă, nu sunt considerate hărţuire, menţionează Pentagonul.

Citeşte şi Scandal la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. O studentă susţine că a fost hărţuită de un profesor

Membrilor forţelor armate care se angajează în activităţi de hărţuire online sau la locul de muncă le va fi consemnat acest lucru în registrele militare.

Politica prevede creşterea responsabilităţii eşaloanelor superioare când apar situaţii de hărţuire sau abuz, precum şi crearea unui oficiu pentru gestionarea tuturor denunţurilor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H