Penticostalii îi cer lui Klaus Iohannis redeschiderea bisericilor "în cel mai scurt timp"

Publicat: Joi, 11 Iunie 2020 23:04 // Actualizat: Joi, 11 Iunie 2020 23:04 // Sursa: romaniatv.net

Creștinii penticostali îi cer președintelui Klaus Iohannis redeschiderea bisericilor, acesta fiind un drept fundamental, prevăzut atât de legile țării cât și de Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale. 

În scrisoarea semnată de președintele pastor Moise Ardelean și de secretarul general pastor Simion Bumbar, reprezentanții Cultului Creștin Penticostal "Biserica lui Dumnezeu Apostolică" din România spun că bisericile penticostale s-au conformat dispozițiilor legale, au respectat și aplicat măsurile și regulile impuse pentru prevenirea și combaterea coronavirusului, așteptând redeschiderea lăcașurilor de cult.

"Odată cu anunțarea măsurilor de relaxare, credincioșii au așteptat să se poată aduna în casele lor de rugăciune, așa cum s-a întâmplat și în alte țări din Uniunea Europeană, mult mai afectate decât țara noastră, care totuși au redeschis bisericile. Considerăm un lucru bun că unele biserici își pot desfășura slujbele în aer liber, în curțile lor, dar menționăm că nu toate bisericile noastre au această posibilitate, unele neavând la dispoziție un asemenea spațiu, mai ales cele de la orașe. Marea problemă a slujbelor în aer liber este vremea nefavorabilă, care uneori ne obligă să întrerupem slujbele și poate fi un pericol real de îmbolnăvire", spun penticostalii în scrisoarea transmisă președintelui.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: "Dosarul Mineriadei trenează de 30 de ani. E o ruşine şi o jignire profundă"

În acest context, ei îi solicită lui Iohannis ca „în cel mai scurt timp" să caute soluții pentru redeschiderea lăcașurilor de cult.

"Bisericile noastre vor respecta măsurile necesare pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus. Considerăm că redeschiderea lăcașurilor de cult este extrem de necesară pentru bunăstarea spirituală a credincioșilor noștri, cât și pentru a elibera o parte din tensiunea socială acumulată în această perioadă. Menționăm că actele de cult în bisericile noastre se oficiază cu participarea membrilor și nu au un caracter privat. Având în vedere nevoile spirituale ale credincioșilor și dreptul fundamental, prevăzut atât de legile țării cât și de Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, care statuează că include libertatea unui om de a-și , solicităm redeschiderea lăcașurilor de cult", se mai arată în scrisoare.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
biserici drept fundamental Klaus Iohannis mesaj penticostalii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
04 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H