Pentru bărbaţi: Elemente care îţi pun viaţa în pericol

Pentru bărbaţii care se respectă, sănătatea trebuie să fie printre primele locuri pe lista de priorităţi. Însă nu întotdeauna se întâmplă aşa şi de cele mai multe ori sunt ignorate elemente foarte importante care pun viaţa în pericol. Printre ele se numără obezitatea abdominală, nivelul trigliceridelor şi al glicemiei.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 08:44
Pentru bărbaţi: Elemente care îţi pun viaţa în pericol

Iată câteva sfaturi pentru bărbaţi, în ceea ce priveşte ameninţările la sănătatea lor.

Ce înseamnă obezitatea abdominală pentru bărbaţi

Dacă circumferinţa abdomenului măsoară mai mult de 102 cm, înseamnă că te înscri în categoria bărbaţilor cu obezitate abdominală. Spre deosebire de celulele adipoase de pe fund şi coapse, grăsimea din jurul abdomenului înseamnă grăsime pe organele interne: ficat, pancreas, inimă. Ca să nu mai vorbim că insulina nu-şi mai face efectul, iar acest lucru vă conduce la diabet.

Trigliceridele înseamnă pentru bărbaţi boli de inimă

Dacă nivelul trigliceridelor depăşeşte 150 mg/dl, creşte şi riscul bărbaţilor de a dezvolta boli cardiovasculare. Deocamdata, insa, cercetatorii nu au reusit sa stabileasca daca doar trigliceridele influenteaza declansarea bolilor de inima sau exista si alti factori care in combinatie cu nivelul ridicat de trigliceride duc la probleme cardiovasculare.

Colesterol LDL mare inseama risc mare de infarct

Nivelul crescut de colesterol poate fi periculos, insa vorbim de colesterolul LDL (rau), cel responsabil pentru ateroscleroza. Colesterolul bun (HDL) are rolul de a proteja vasele de sange de grasimi. Cu cat este mai mare LDL si HDL mai mic, cu atat riscul de boli de inima este mai mare.

Citiţi aici mai mult