Pentru că nu mai sunt locuri de veci, ieşenii ar putea fi îngropaţi în picioare

Criză de locuri de veci în Iaşi. Administratorii cimitirelor spun că mai au doar 2.000 de locuri de veci, în contextul în care de la începutul anului s-au înregistrat tot atâtea decese. Autorităţile iau în calcul împrumutarea de metode de înmormântare din străinătate, printre care şi cea a îngropării în picioare.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 10:41
Pentru că nu mai sunt locuri de veci, ieşenii ar putea fi îngropaţi în picioare

Bancul în care se zice că oltenii se îngroapă în picioare pentru a fi primii la Înviere ar putea deveni realitate, dar la Iaşi, potrivit bzi.ro.

Cele cinci cimitire aflate în administrarea SC Servicii Publice Iaşi SA (SPI), firmă subordonată municipalităţii, sunt pline până la refuz. Mai sunt doar 2000 de locuri de veci libere, suficiente pentru acest an.

La cimitirul Eternitatea, prima înhumare datează din 1781. Sunt unele morminte aglomerate. Pot fi şi gropi cu 15 săculeţi cu oseminte. Unii cer incinerarea, aceasta nefiind însă o chestiune privită bine de Biserică. În străinatate am înţeles că se practică şi îngropatul în picioare, italienii folosesc osuare, la noi rămâne de văzut ce va fi”, a declarat Corneliu Bart, directorul adjunct al firmei care administrează cimitirele.

Singura soluţie ar fi un nou cimitir. „Municipalitatea va face demersurile necesare pentru amenajarea unui nou cimitir, în măsura în care se vor găsi suprafeţe de teren adecvate”, a precizat purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Gabriel Andronache.