Pentru doctorul lui Michael Jackson coşmarul abia începe

Deşi găsit vinovat de omucidere involuntară în cazul lui Michael Jackson şi procesul s-a încheiat, pentru medicul Conrad Murray coşmarul pare abia la început. În afară de executarea pedepsei cu închisoarea, el trebuie să mai răspundă într-o serie de procese civile şi ar putea fi nevoit să plătească despăgubiri financiare importante familiei Jackson, dar riscă şi să-şi piardă licenţa de a practica medicina.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 20:46
Pentru doctorul lui Michael Jackson coşmarul abia începe

O parte dintre aceste probleme juridice au trecut în plan secundar din februarie 2010 când cardiologul Conrad Murray a fost pus oficial sub acuzare pentru omor involuntar, iar avocaţii săi au reuşit deocamdată să evite hotărârea de ridicare a licenţei de practicare a medicinei, potrivit AGERPRES.

Acum, după pronunţarea verdictului în acest proces, celelalte procese revin în prim-plan, iar şansele ca Murray să-şi păstreze licenţa de medic sunt practic infime.

Medicul originar din Houston este acţionat în judecată de tatăl lui Michael sub acuzaţia de malpraxis, iar instanţa ar putea decide ca Murray să plătească nişte despăgubiri substanţiale familiei Jackson.

De cealaltă parte Dr. Murray continuă să lupte şi ameninţă că nu va rămâne singurul care să plătească nota acestui imens scandal. Unul dintre avocaţii săi a precizat că, în cazul în care aceste procese vor continua, judecătorul va fi invitat să pătrundă pe un teritoriu încă neexplorat al cazului, ce ar include şi posibila punere sub acuzare a altor medici pentru situaţii de malpraxis produse înainte de evenimentele care au dus la decesul lui Michael Jackson.

Avocatul Brian Oxman, care îl reprezintă pe tatăl lui Michael, Joe Jackson într-un alt proces în care Murray este învinuit pentru moartea megastarului în cadrul unei instanţe civile, a precizat că acest caz se va concentra în exclusivitate asupra faptelor produse înainte de ultimele ore din viaţa lui Michael.

Acuzarea colaborează cu avocaţii apărării pentru a include în acest proces şi alţi medici care l-au tratat pe Michael Jackson, principalul nume vehiculat fiind cel al dermatologului Arnold Klein.