Pepenele galben încetineşte îmbătrânirea

Cultivat inițial în Persia în urmă cu aproximativ 5000 de ani, pepenele galben a ajuns mai târziu și în Europa. În perioada aceasta se numără printre cele mai consumate fructe, așa că te invităm să afli ce beneficii aduce sănătății! 

20 iul. 2017, 08:17
Pepenele galben încetineşte îmbătrânirea

Este bogat în antioxidanți

Acest fruct conține antioxidanți puternici care ajută la combaterea daunelor provocate celulelor de către radicalii liberi și reduce riscul de a dezvolta cancer sau boli cardiovasculare. De asemenea, pepenele galben încetinește procesul de îmbătrânire a fiecărei părți a corpului și a sistemului corporal.

Crește sistemul imunitar

Bogat în vitaminele A și C, pepenele galben furnizează un stimulent bun pentru sistemul imunitar. De asemenea, aceste vitamine pot ajuta la prevenirea bolilor și a infecțiilor virale.

Este antiinflamator

Pelenele galben conține o gamă largă de fitonutrienți care au proprietăți antiinflamatorii. Consumul regulat poate ajuta la reducerea inflamației cronice a organismului, precum și a stresului oxidativ de la nivelul articulațiilor și al mușchilor. De asemenea, ajută la prevenirea artritei.

Asigură o vedere bună

Vitamina C și A din pepenele galben pot juca roluri cheie în ceea ce privește sănătatea ochilor. El ajută vederea și reduce riscul apariției bolilor, cum ar fi cataracta și degenerescența maculară.

Conferă sănătate pielii

Beneficiile pentru piele sunt fantastice. Alimentele bogate în antioxidanți, în special vitamina A și C, pot ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire și la menținerea unei pieli hidratate. Consumul de pepene galben reduce ridurile și protejează împotriva bolilor provocate de soare, cum ar fi cancerul de piele.

Încercă super-dieta cu pepene galben!