Operaţiunea HIDRA. Percheziţii ale DIICOT la 11 domicilii ale unor tineri din familii cu bani, în legătură cu vânzarea de droguri pe litoral şi în Bucureşti. Cazul este legat de cel al lui Vlad Pascu, drogatul din 2 Mai

Unsprezezece percheziţii au loc joi dimineaţă în Bucureşti fiind vizaţi adolescenţi proveniţi din familii cu posibilităţi materiale, care au în vândut droguri în Capitală, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre. Este vizată şi mama lui Vlad Pascu, carea fost adus în cătuşe de la Constanţa.

14 sept. 2023, 08:27
Operaţiunea HIDRA. Percheziţii ale DIICOT la 11 domicilii ale unor tineri din familii cu bani, în legătură cu vânzarea de droguri pe litoral şi în Bucureşti. Cazul este legat de cel al lui Vlad Pascu, drogatul din 2 Mai

UPDATE – Tatăl lui Vlad Pascu a ajuns și el la DIICOT

Tatăl lui Vlad Pascu a ajuns și el la DIICOT. Bărbatul nu a vrut să stea de vorbă cu jurnaliștii și și-a acoperit fața atunci când aceștia au încercat să-l filmeze. El a venit până la sediul DIICOT pe un scuter.

UPDATE  Mama lui Vlad Pascu a ajuns la DIICOT din București –  Ea a ajuns flancată de polițiști și avea în mână plicuri cu documente. Nu a dorit să facă declarații pentru presă. Ea e suspectată că ar fi șantajat mai mulți martori din dosarul fiului ei.

Acţiunile sunt derulate în două cauze penale în care sunt cercetate infracţiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, precum şi infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei. Cei vizaţi ar avea legătură cu Vlad Pascu, tânărul care, aflat sub influenţa drogurilor, a intrat cu maşina într-un grup de tineri la 2 Mai, ucigând doi dintre ei şi rănind alţi trei, afirmă surse apropiate anchetei.

”Într-o cauză, având ca obiect infracţiunea de trafic de droguri de risc, în care o persoană are calitatea de suspect, se efectuează un număr de 9 percheziţii domiciliare,  mai multe persoane urmând să fie aduse la audieri. În cea de a două cauză, cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, precum şi pentru infracţiuni privind regimul drogurilor, respectiv : punerea la dispoziţie a locuinţei in vederea consumului de droguri, trafic de droguri de risc şi mare risc, două persoane având calitatea de suspect”, precizează instituţia.

Faţă de un suspect cercetările sunt efectuate pentru infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, iar pentru cel de al doilea pentru infracţiunile de trafic de droguri de risc şi mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul de droguri.

”La această cauză s-a dispus reunirea unui dosar aflat pe rolul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa, în care o persoană are calitatea de inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc”, notează DIICOT, potrivit News.ro.

Citeşte şi: O pacientă cu cancer a obținut în instanță decontarea tratamentului prescris de medic

La data de 14 septembrie 2023, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 11 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti, în două cauze penale, pentru investigarea unor infracţiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, precum şi infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei. ,,Operaţiunea Hidra”, derulată în această dimineaţă, vizează adolescenţi proveniţi din familii cu importante posibilităţi materiale, care şi-au desfăşurat activitatea în Bucureşti, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival”, transmite IGPR.

Din cercetări a reieşit că cei în cauză ar fi specializaţi în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar şi alte droguri sintetice, în diverse locaţii, restaurante şi cluburi de lux, majoritatea clienţilor drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanţi, persoane cu un potenţial financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc şi mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locaţii private din Bucureşti, la care, de asemenea, au participat persoane cu potenţial financiar ridicat.

Aceştia ar fi procurat drogurile în diferite modalităţi, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

De asemenea, poliţiştii vor pune în executare 3 mandate de aducere, precum şi mai multe citaţii, urmând ca persoanele în cauză să fie duse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Citeşte şi: Iubitul Elenei Udrea se destăinuie după ce fostul ministru a primit permisie pentru a-şi vedea fiica: „Duc povara asta. Sunt şi tată, şi mamă, şi bonă”