Percheziţii cu scandal la Sinteşti: Patroni suspectaţi de spălare de bani, săltaţi de poliţie VIDEO

Acţiune de amploare a poliţiştilor, vineri dimineaţa, în localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov. Oamenii legii au reţinut mai mulţi suspecţi de evaziune fiscală. Bărbaţii, care făceau afaceri cu fier vechi, sunt acuzaţi că au spălat nu mai puţin de 30 de milioane de euro, informează România TV. La percheziţii, poliţiştii au dat însă nas în nas cu rudele indivizilor, puse pe scandal. 

RomaniaTV.net
31 aug. 2012, 06:26
Percheziţii cu scandal la Sinteşti: Patroni suspectaţi de spălare de bani, săltaţi de poliţie VIDEO

Mai multe percheziţii au avut loc, vineri dimineaţă, în localitatea Sinteşti din judeţul Ilfov, fiind vizaţi reprezentanţii a 14 firme care derulează afaceri cu fier vechi şi care sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Prejudiciul se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro, iar tranzacţiile derulate fără a fi înregistrate în contabilitate şi fără plata taxelor către stat au fost făcute în perioada 2008-2011.

Toţi cei 14 au fost găsiţi la adresele unde au avut loc percheziţiile, fiind duşi, pentru audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov.

Descinderile nu au fost lipsite de scandal. Rudele suspecţilor s-au arătat deranjate de prezenţa presei şi le-au adresat jurnaliştilor cuvinte jignitoare.

Pe numele unora dintre cei căutaţi s-au emis ordonanţe de reţinere.