Percheziţii de amploare la domiciliile interlopilor din România. Zeci de arme au fost confiscate

Monica Dajbog, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă faptul că 37 de arme letale şi neletale au fost ridicate săptămâna trecută de la membrii unor grupări infracţionale, în urma unor percheziţii de amploare.

RomaniaTV.net
17 aug. 2020, 16:03
Percheziţii de amploare la domiciliile interlopilor din România. Zeci de arme au fost confiscate

Săptămâna trecută au fost organizate 31 de acţiuni operative de amploare, în cadrul cărora au fost efectuate aproximativ 200 de percheziţii la membrii unor grupuri infracţionale.

În urma acestora, 24 de persoane au fost reținute, 38 au fost arestate preventiv, iar alte 22 sunt cercetate sub control judiciar, conform purtătorului de cuvânt al MAI.

De asemenea, au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor și stabilirea legalității provenienței și deținerii, 7 arme letale și 30 neletale”, a spus Monica Dajbog. În acelaşi timp, au fost constatate peste 64 de mii de contravenții, valoarea amenzilor aplicate fiind de 25 de milioane de lei, iar a bunurilor confiscate de peste 790 de mii de lei.

Săptămâna trecută au fost prinși în flagrant 906 autori de infracțiuni.

„Săptămâna trecută au continuat, de asemenea, activitățile pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 în rândul populației: au fost verificate aproximativ 175 de mii de persoane și 26.000 de operatori economici, aplicându-se peste 10.000 de sancțiuni, inclusiv la cluburile de pe litoral”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.