Percheziţii de amploare la o reţea de evazionişti care folosea firme cu identitate „clonată”

Nu mai puţin de opt percheziţii au loc vineri în Capitală şi în judeţul Ilfov, în locuinţele unor suspecţi care ar fi folosit firme cu "identitate clonată" pentru a face evaziune fiscală. Anchetatorii susţin că prejudiciul se ridică la aproape 250.000 de euro.

05 nov. 2021, 08:34
Percheziţii de amploare la o reţea de evazionişti care folosea firme cu identitate „clonată”

Vineri dimineaţă au loc percheziţii de amploare în Bucureşti la o reţea de evazionişti care folosea firme cu identitate „clonată”. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti descind în opt locuinţe deţinute de administratorii unor societăţi care au înregistrat fictiv cumpărarea de diverse bunuri şi servicii, folosind facturi emise de firme „fantomă”.

„La data de 05 noiembrie a.c., într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Poliţia Sectorului 5-Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

În cauza sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 1.200.000 lei(reprezentând impozit pe profit şi TVA)”, , se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Citeşte şi: Gabriela Firea o dă afară pe Raluca Turcan din Guvern. Ce alte nume aduce PSD la Palatul Victoriei

Percheziţii de amploare la o reţea de evazionişti care folosea firme cu identitate „clonată”. Mai multe persoane, duse la audieri

Din cercetări s-a conturat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013-2016, administratorii unor firme din Bucuresti au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 5.700.000 lei, documentele justificative fiind emise de entităţi comerciale ce prezintă caracteristicile unor societăţi ,,cu identitate clonată,,.

La sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 vor fi aduse mai multe persoane pentru continuarea cercetărilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, au mai precizat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Citeşte şi: Corneliu Porumboiu, prima reacţie după ancheta DIICOT în care este cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani: „Acuzațiile care mi se aduc nu sunt adevărate”