Percheziţii DNA în trei judeţe într-un dosar de corupţie privind achizițiile de materiale COVID

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins joi dimineaţă la 22 de locaţii din judeţele Brașov și Harghita, dar și la locuințele unor persoane și sediile unor firme din județul Iași, având suspiciuni de corupție cu privire la achizițiile de aparatură și consumabile pentru spitale COVID și suport COVID.

RomaniaTV.net
03 dec. 2020, 09:24
Percheziţii DNA în trei judeţe într-un dosar de corupţie privind achizițiile de materiale COVID

Percheziţii DNA Update: 

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a precizat, în legătură cu dosarul în care au avut loc, joi, 22 de percheziţii, că mai multe persoane din conducerea unor spitale din Braşov şi Harghita ar fi atribuit fraudulos contracte pentru achiziţia de echipamente şi produse medicale supraevaluate, din care unele erau neconforme, iar altele nu erau necesare. Persoanele respective ar fi primit sau le-ar fi fost promise, de către reprezentantul unei firme, sume între 5.000 de euro şi 89.000 de euro.

Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email

Procurorii anticorupţie din cadrul Serviciului teritorial Braşov desfăşoară cercetări penale in rem (faţă de fapte) în legătură cu presupusa comitere, de către mai mulţi funcţionari publici, a infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi a altor infracţiuni asimilate celor de corupţie.

„Cauza are ca obiect presupusa atribuire frauduloasă, de către persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita, a unor contracte prin care unităţile respective ar fi achiziţionat echipamente şi produse medicale supraevaluate, dintre care unele nici nu îndeplineau condiţiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare”, arată Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un comunicat de presă.

Percheziţii DNA au loc joi dimineaţă în judeţele Braşov, Harghita şi Iaşi. Sunt vizate instituții publice, domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. Printre instituţiile la care au loc percheziţii se numără Biroul Operaţiuni Speciale Braşov şi Spitalul Miercurea Ciuc.

La Braşov, percheziţii DNA sunt la sediul Biroul Operaţiuni Speciale, fiind vizaţi conducerea şi un ofiţer. De asemenea, alte percheziţii DNA au loc la Spitalul Miercurea Ciuc şi la domiciliul managerului, susţin surse din anchetă citate de news.ro.

De asemenea, sunt percheziţionate sediile unor firme din Iași.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada decembrie 2019 – prezent.

În cursul zilei de 03 decembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 de locații situate pe raza județelor: Brașov, Harghita și Iași, din care patru sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcție Generale Anticorupție și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, se arată într-un comunicat al DNA.

Citeşte şi: Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România, prioritate în CSAT. Consiliul se reuneşte la ora 15

 

 

Ludovic Orban: „De 8 zile suntem într-un trend descendent. Garantez 100% că nu va fi un lockdown după alegeri”

„Am avut perioada de crestere destul de rapida, apoi o perioada de aprox doua saptamani de platou, iar de 8 zile avem un trend descendent. In ultimele 7 zile, in 5 zile din 7, numarul de persoane vindecate a depasit pe cel al celor infectate.

Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown, Romania nu isi permite, cine mai sustine asa ceva spune minciuni de campanie. A spus si presedintele foarte clar. Nu se pune problema. Avem deja un set de masuri pe care le aplicam local, judetean, pe care le aplicam unde este crestere accelerata. Am carantinat Constanta si se vede deja o plafonare, va urma descresterea”, a declarat premierul Ludovic Orban.