Percheziţii DNA la mai multe societăţi şi instituţii publice din Bucureşti, Hunedoara, Mureş şi Cluj

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2013-2015.

RomaniaTV.net
29 mai 2015, 07:37
Percheziţii DNA la mai multe societăţi şi instituţii publice din Bucureşti, Hunedoara, Mureş şi Cluj

Vineri, procurori DNA au descins în nouă locații din municipiul București și județele Hunedoara, Mureș și Cluj, trei dintre percheziţii fiind efectuate la sediile unor instituții publice. Restul percheziţiilor au loc la societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice.

Surse judiciare susţin că percheziţiile au loc la Agenţia de Protecţie a Mediului Hunedoara, Administraţia Bazinală de Ape Mureş şi Administraţia Geoparcului Dinozaurilor „Ţara Haţegului”, într-un dosar care vizează fapte de corupţie privind aprobarea construirii de microhidrocentrale pe Râul Alb.

Gabriel Paun, şeful asociaţiei Agent Green, şi mai mulţi tineri (ghizi locali, cu care vorbise Gabi Paun) au fost atacaţi duminica, 24 mai, de aproximativ 10 batauşi, cu bate şi alte arme albe, in timp ce incercau sa documenteze proiectul hidrocentralei de pe Raul Alb, din Georparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului (Coroieşti, jud. Hunedoara).

La faţa locului, in timpul violenţelor, a ajuns şi o echipa de jurnalişti de la Deutsche Welle, care au fost şi ei agresaţi.

De asemenea, in zona, fusesera semnalate saptamana trecuta taieri de copaci care ar fi putut proveni fie din Parcul Naţional Retezat, fie din parcul natural.