Percheziţii DNA la sediul Poliţiei Române. Descinderea are legătură cu un dosar legat de nereguli la achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea poliţiştilor

Procurorii DNA au făcut, marţi, percheziţii la două adrese din Bucureşti într-un dosar în care se fac cercetări privind presupuse fapte asimulate celor de corupţie la achiziţionarea de echipamente pentru dotarea poliţiştilor. Una dintre instituțiile vizate este Poliția Română.

04 apr. 2023, 12:03
Percheziţii DNA la sediul Poliţiei Române. Descinderea are legătură cu un dosar legat de nereguli la achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea poliţiştilor

Anchetă de amploare a procurorilor anticorupție la Poliția Română. Procurorii au descins în birouri cheie din Poliție, de unde au ridicat mai multe documente. Se verifică mai multe contracte de achiziții semnate în perioada stării de urgență, când Poliția Română s-a dotat cu bastoane cu electroșocuri și caști cu vizor. Sunt suspiciuni că unele produse sunt de proastă calitate.

Surse citate de România TV spun că există un raport al unui specialist în care este specificat faptul că multe dintre bastoane nu funcționează la capacitate maximă. Valoarea contractului este de 500.000 de lei.

”Procurorii DNA – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în anul 2020, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică privind achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea poliţiei naţionale.

Citește și: Ministerul Justiției susține adoptarea unui prag de 9.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu

”În cursul zilei de 4 aprilie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în două locaţii situate în municipiul Bucureşti, din care una reprezintă sediul unei instituţii publice”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

Citește și: Rareș Bogdan, împotriva pragului de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu votat de senatori: „Nici eu, nici PNL nu ne-am schimbat. Nu ne călcăm principiile în picioare”

”Poliţia Română sprijină toate activităţile de verificare, derulate de instituţiile cu atribuţii în domeniu. Pentru aflarea adevărului şi clarificarea cât mai rapidă a situaţiei de fapt, ca de fiecare dată, instituţia pune la dispoziţia celorlalte autorităţi documentele necesare”, au transmis reprezentanţii IGPR.