Percheziţii după nunta cu 350 de invitaţi din Oradea. Oamenii legii caută caseta de la nunta

Oamenii legii fac percheziții în seara de joi, 15 octombrie, la locuința mirilor din Oradea care au organizat o nuntă cu peste 350 de invitați. Conform eBihoreanul, perchezițiile au loc la părinții miresei, dar și la locuința tatălui mirelui, șeful adjunct al Poliției Bihor.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 19:20
Percheziţii după nunta cu 350 de invitaţi din Oradea. Oamenii legii caută caseta de la nunta

Conform eBihoreanul, echipajele de polițiști, coordonați de un procuror, fac verificări în locuințele și birourile sălii de evenimente unde a fost organizată nunta. Aceștia caută documente, înregistrări, fotografii, unități de calculator, ce ar putea avea legătura cu dosarul penal deschis pentru infracțiunea de zădărnicirea a combaterii bolilor.

Citește și: Mireasa de la nunta din Oradea cu peste 350 de invitaţi, confirmată cu COVID-19. Toţi nuntaşii trebuie să intre în carantină

Organizatorii petrecerii ar fi refuzat să predea lista cu invitați, iar oamenii legii au fost obligați să oprească nunta și să legitimize la plecare persoanele prezente. 

Tatăl mirelui a declarat pentru bihorjust.ro faptul că unii dintre invitații sosiți din județul Maramureș ar fi plecat cu un microbuz înainte de sosirea oamenilor legii. Prin urmare, anchetatorii nu cunosc nici în prezent numărul real al participanților.

La domiciliul fostului adjunct al șefului Poliției Bihor a fost chemat joi seara un echipaj SMURD după ce soția acestuia ar fi suferit un atac de panică. Nunta fiului acestora a fost oprită după ce oamenii legii au venit să verifice modul în care se respecta măsurile sanitare au descoperit faptul că în sala de evenimente peste 350 de persoane.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul în care se efectuează cercetări cu privire la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că în data de 10.10.2020, între orele 20.30-21.30, numitul (…) și-a organizat o petrecere de celebrare a căsătoriei la sala de evenimente Opera din municipiul Oradea, ocazie cu care au fost prezenți ca invitați un număr de circa 356 de persoane, sens în care nu a respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, au transmis procurorii.

În acest caz administratorul sălii de evenimente a fost amendat cu suma de 15.000 de lei.