Percheziţii în 25 de locaţii, în urma unui dosar complicat: Sunt implicaţi judecători şi un parlamentar

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafaţa de aproximativ 90.000 ha de teren forestier şi 100 ha teren agricol.

15 oct. 2014, 06:17
Percheziţii în 25 de locaţii, în urma unui dosar complicat: Sunt implicaţi judecători şi un parlamentar

În cursul dimineţii de miercuri au fost efectuate percheziţii domiciliare în 25 de locaţii situate în judeţele Braşov, Bacău, Covasna şi Bucureşti, din care cinci la instituţii publice de interes local, una la un birou de avocatură, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, potrivit Agerpres.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Potrivit unor surse judiciare, în cauză sunt implicaţi 3 judecători – doi de la Tribunalul Covasna şi unul de la Tribunalul Braşov. De asemenea, mai sunt vizaţi doi avocaţi, unul din Baroul Braşov şi unul din Covasna.

Citeşte şi Percheziţii în Drobeta şi Orşova. Şeful procurorilor din Orşova, săltat de mascaţi

Aceleaşi surse au precizat că avocaţii sunt soţii a doi dintre judecători, iar avocatul din Braşov ar fi parlamentarul Ioan Adam. Sursele citate susţin că retrocedările vizează mari terenuri din Comăneşti, Palanca, Brătuleşti, Dofteana. Ei s-au folosit de relaţiile pe care le aveau şi au retrocedat peste 90.000 de hectare de pădure şi 100 de hectare de teren agricol. Toate aceste retrocedări s-au făcut cu ajutorul magistraţilor. Cei suspectaţi vor fi duşi la audieri.