Percheziţii DNA la Fisc în Deva, la Termogaz în Hunedoara şi la alte firme din Bucureşti şi Maramureş

Procurorii DNA fac percheziţii, vineri, la Administraţia Finanţelor Publice Deva şi la firme din judeţele Hunedoara şi Maramureş, printre care şi Termogaz, într-un dosar care vizează fapte de corupţie, în legătură cu contracte nerentabile privind importul de cărbune şi lucrări de retehnologizare. Faptele de corupţie au fost comise în perioada 2011-2015.

RomaniaTV.net
17 iul. 2015, 06:17
Percheziţii DNA la Fisc în Deva, la Termogaz în Hunedoara şi la alte firme din Bucureşti şi Maramureş

Procurorii efectuează percheziții domiciliare în 9 locații situate în Municipiul București și județele Hunedoara și Maramureș, din care una este sediul unei instituții publice, iar restul sunt sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Citeşte şi: PERCHEZIŢII în Mehedinţi şi Arad la persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani

Surse judiciare au declarat că sunt efectuate percheziții la Administrația Finanțelor Publice Deva și la compania Termogaz, fiind vizat modul în care au fost încheiate contracte nerentabile privind importul de cărbune și contracte de retehnologizare.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba.

Firma Termogaz Company SA, controlată de omul de afaceri Adrian Gărdean, este vizată şi în dosarul „Gala Bute”. Procurorii care au făcut ancheta din dosarul „Gala Bute” arătau că, în 2011, Elena Udrea ar fi cerut şi primit de la Adrian Gărdean foloase materiale în valoare de 10% din plăţile efectuate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp.

În 21 aprilie, fostul ministru Elena Udrea a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului Gala Bute de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.

Firma lui Adrian Gărdean ar fi sponsorizat Gala Bute cu trei milioane de lei, la cererea fostului secretar general al MDRT Gheorghe Nastasia, care i-ar fi promis că va facilita aprobarea finanţărilor pentru lucrările executate de Termogaz Company în cadrul programului „Schi pentru România”, potrivit DNA.