Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Timiş, la comercianţi de bijuterii

Şapte percheziţii au loc, vineri, în Bucureşti, Ilfov şi Timiş, fiind vizaţi cetăţeni turci suspectaţi de evaziune fiscală şi folosirea unor garanţii falsificate în comerţul cu bijuterii, prin care au produs un prejudiciu de peste 500.000 de euro, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

RomaniaTV.net
21 oct. 2011, 06:55
Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Timiş, la comercianţi de bijuterii

Percheziţiile îi vizează şi pe cei doi patroni ai firmei de bijuterii a cărei maşină a fost jefuită pe autostrada Bucureşti-Piteşti în luna august, fiind luate atunci din portbagajul autoturismului 22,7 kilograme de bijuterii despre care victimele afirmau că sunt din aur, potrivit Mediafax.

La acţiune participă poliţişti de la Investigarea Fraudelor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Peste 100 de kilograme de aur au fost confiscate de poliţişti, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

În 9 august, două persoane care mergeau cu un Volkswagen Passat au fost oprite în trafic, la kilometrul 83 de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, de trei bărbaţi care se aflau într-un alt autoturism de culoare neagră. Aceştia aveau feţele acoperite şi, prin ameninţare, au luat din portbagajul autoturismului oprit cantitatea de 22,7 kilograme de bijuterii.

Bijuteriile furate aparţin unei firme din Bucureşti, Diamanti Veri, condusă de un cetăţean turc, susţineau surse judiciare, care precizau că aurul nu era asigurat. Prejudiciul creat firmei de bijuterii din Capitală în urma jafului a fost estimat la 650.000 de euro.

Diamanti Veri are capital social minim şi este înregistrată într-un apartament de bloc din Sectorul 4 al Capitalei. Firma a fost înfiinţată în 15 iulie 2010, de un cetăţean turc pe nume Ayhan Numan, născut în Tarsus, în Turcia, în 1963.

Pe un site destinat comerţului cu bijuterii en-gros apare numele unei alte persoane ca fiind reprezentant al firmei, şi anume Huseyn Karaback.