Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov. 25 de persoane, suspectate de evaziune fiscală

Percheziţii, joi dimineaţa dimineaţă, în Capitală şi în judeţul Ilfov. Poliţiştii caută 25 de persoane suspectate că făceau tranzacţii ilegale cu materiale feroase şi neferoase, informează România TV. Prejudiciul se ridică la nu mai puţin de 7 milioane de euro.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 05:21
Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov. 25 de persoane, suspectate de evaziune fiscală

Poliţiştii fac 19 percheziţii la domiciliile a 25 de persoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Claudia Burada, cele 19 percheziţii au loc la adrese din Bucureşti şi localităţile ilfovene Bragadiru, Jilava şi Sinteşti.

Anchetatorii caută 25 de persoane care se ocupă cu vânzarea de fier vechi, suspectate de evaziune fiscală.

Aceştia ar fi produs un prejudiciu de aproximativ şapte milioane de euro prin neînregistrarea în evidenţele contabile a profitului obţinut din vânzarea de fier vechi.

Persoanele în cauză comercializau deşeuri ferose şi neferoase fără a înregistra în contabilitate profiturile obţinute. În acest fel au prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 7 milioane de euro. De asemenea, în activitatea ilicită desfăşurată, aceşti s-au folosit de societăţi de tip fantomă pentru care sediile erau declarate în mod fictiv la adrese inexistente. În urma percheziţiilor, cele 25 de persoane au fost găsite. De asemenea, au fost ridicate documente financiar-contabile care urmează să ne ajute în probarea activităţii infracţionale şi totodată a fost recuperată suma de 600.000 de lei. Persoanele în cauză riscă pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 8 ani„, a declarat Claudia Burada, purtător de cuvânt, IPJ Ilfov.

Suspecţii în acest caz sunt duşi la audieri la Poliţia Ilfov.