Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală, ce vizează domeniul construcțiilor. Este vizat şi Serviciul de autorizări din Primăria Generală

Polițiști din Capitală au descins miercuri dimineaţă la adrese din București și județul Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală, ce vizează domeniul construcțiilor. Suspecții ar fi declarat cheltuieli fictive și s-ar fi sustras de la plata taxelor. Mai multe persoane urmează să fie aduse la audieri.

16 dec. 2020, 09:56
Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală, ce vizează domeniul construcțiilor. Este vizat şi Serviciul de autorizări din Primăria Generală

11 percheziţii au loc miercuri în Bucureşti şi în Ilfov în legătură cu construirea unor imobile cu destinaţia de locuinţe în zona Chitila – Bucureştii Noi.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Capitalei este vorba despre continuarea cercetărilor într-un dosar privind fapte de evaziune fiscală săvârşite în forma sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor prin evidenţierea contabilă şi declararea de cheltuieli fictive în domeniul construcţiilor.

„Astăzi, 16.12.2020, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară la adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi si mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere  sau distrugere de probe sau înscrisuri”, a anunţat Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 2.700.000 de lei, precizează sursa citată.

Citeşte şi: Percheziţii ale DNA la mai multe instituţii şi firme din Bucureşti şi cinci judeţe din Moldova. Mai mulţi poliţişti sunt vizaţi

Surse din anchetă au declarat că în dosar sunt vizate inclusiv Direcţia Generală de urbanism şi amenajarea teritoriului şi Serviciul de autorizări din Primăria Generală a Municipiului Bucureşti.

Mai multe persoane urmează să fie aduse la audieri, după percheziţii, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1.

Citeşte şi: 12 persoane reţinute după percheziţii DNA într-un dosar privind achiziţiile din spitalele COVID-19

 

Reacția lui Nicușor Dan după percheziții: Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcția ocupată

Primăria Municipiului București confirmă faptul că miercuri, 16 decembrie 2020, au avut loc percheziții ale Poliției Române în sediul Primăriei, la Direcța Generală Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, de unde s-au ridicat mai multe documente.

Perchezițiile au avut loc în contextul în care au fost formulate o serie de acuzații oficiale împotriva unor angajați ai Primăriei Municipiului București cu privire la diverse autorizații de construire în Capitală, acordate în anii trecuți.

„Există cooperarea deplină a Primăriei Capitalei pentru punerea la dispoziție a tuturor documentelor solicitate de către polițiști. Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcția ocupată. Am semnalat în mai multe rânduri că, în perioada precedentei administrații, s-au petrecut ilegalități în Primăria Capitalei. Personal, mă bucur că există astfel de verificări în probleme despre care vorbesc și pe care le semnalez de ani de zile”, a declarat primarul general Nicuşor Dan după percheziţii, conform comunicatului de presă.