Percheziţii în Bucureşti şi în Olanda în cazul fetiţei răpite şi ucise în Dâmboviţa. Se caută posibili complici ai olandezului

Mai multe percheziții au avut loc marţi în Bucureşti, dar şi în Olanda în cazul fetiţei de 11 ani din județul Dâmbovița, răpită și ucisă vineri, potrivit România TV. Principalul suspect în acest caz este un cetățean olandez, care s-a sinucis la scurt timp după ce a plecat din România. Procurorii ar căuta posibili complici ai olandezului. Vorbim despre români cu care acesta a intrat în contact de fiecare dată când a venit în România. De asemenea, anchetatorii caută şi alte posibile victime ale bărbatului. 

RomaniaTV.net
24 sept. 2019, 09:53
Percheziţii în Bucureşti şi în Olanda în cazul fetiţei răpite şi ucise în Dâmboviţa. Se caută posibili complici ai olandezului

UPDATE: Procurorii de la Parchetul General anunță, oficial, că în dosarul privind moartea Adrianei, fetița de 11 ani din Dâmbovița, au fost efectuate, în cursul zilei de marți, percheziții domiciliare la casa olandezului, dar și în apartamentul închiriat de bărbat în România.

„În cursul zilei de 24 septembrie 2019, în cauza privind uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru, din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1, 2 și 3 lit. b Cod penal, agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și 2 lit. c Cod penal, și omor calificat, prev. de art. 188-189 Cod penal., au fost efectuate percheziții domiciliare atât în Olanda, la domiciliul cetățeanului olandez vizat, cât și în România, la locuința temporară a acestuia”, informează Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Anchetatorii s-au deplasat marţi dimineaţă la unul dintre apartamentele din Bucureşti în care a stat cetăţeanul olandez, acuzat de uciderea fetiţei din Gura Şuţii. Anchetatorii ridică probe din apartament, astfel încât să le coreleze cu ce s-a găsit la locul crimei, în Dâmboviţa.

De asemenea, politistii au împânzit casa din Olanda în care locuia Johannes Visscher, bărbatul acuzat de comiterea crimei din Dâmboviţa. Jurnalistul olandez Marcel Vink se afla acolo şi a transmis pentru Romania TV.

„În aceste momente poliţia face percheziţii la casa bărbatului. Sunt 10 maşini de poliţie aici, nu le recunosc pe toate, dar cel mai probabil să fie tot poliţişti. Nu pot vedea cu exactitate ce se întamplă înăuntru, dar cu siguranţă percheziţionează toată zona, aici unde el a trăit”, a relatat jurnalistul Marcel Vink de la Telegraaf Olanda pentru România TV.

Procurorul general Bogdan Licu a declarat marţi dimineaţă, referindu-se la cazul fetiţei de 11 ani ucise la Gura Şuţii, că autorităţile române nu au încă dovada oficială că cetăţeanul olandez suspectat de uciderea fetei s-a sinucis, dar când aceasta va exista, procurorii vor dispune clasarea cauzei, precizând însă că vor fi urmărite în continuare toate pistele care îl vizează pe acesta.

Noi detalii ies la iveală în ancheta crimei din Dâmboviţa. De câte ori a mai vizitat olandezul România

”Ne axăm pe traseul pe care l-a avut în România şi încercăm să indentificăm locurile în care a fost , incercăm să identificăm eventuali complici”, a declarat procurorul general.

Cetăţeanul olandez suspectat în cazul uciderii fetiţei de 11 ani din judeţul Dâmboviţa s-a sinucis, aruncându-se în faţa unui camion. El fusese pus sub acuzare de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, pentru omor calificat, agresiune sexuală şi lipsire de libertate în mod ilegal prin răpire.