Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe la suspecţi de evaziune fiscală cu mărfuri din China

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor efectuează joi 15 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Cluj şi Timiş la persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală cu mărfuri din China, prejudiciul fiind de aproximativ două milioane de lei.

RomaniaTV.net
16 ian. 2014, 08:38
Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe la suspecţi de evaziune fiscală cu mărfuri din China

Potrivit unui comunicat emis de IGPR, în urma cercetărilor a reieşit că reţeaua infracţională, formată din nouă persoane, era condusă de un cetăţean român de origine arabă.

Din cercetări, s-a stabilit faptul că în perioada aprilie 2011 – noiembrie 2013 membrii grupării ar fi efectuat, prin intermediul a 64 de firme, importuri de mărfuri din China subevaluate, precum şi aprovizionări fictive de mărfuri de la societăţi comerciale tip ,,fantomă’. De asemenea, suspecţii ar fi introdus în circuitele comerciale inclusiv persoane cu identităţi false, informează Agerpres.

Oamenii legii efectuează 11 percheziţii în Bucureşti, două în Ilfov, una în Cluj şi una în Timiş.

Cele nouă persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 9, alin. 1, lit. b şi c din Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi art. 23, alin. 1, lit. a din Legea 656/2002 privind prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism, precizează sursa.