Percheziţii în casele copilotului bănuit că a prăbuşit intenţionat avionul companiei Germanwings

Anchetatorii germani au descins în cele două locuinţe ale copilotului german Andreas Lubitz, bănuit că ar fi provocat în mod intenţionat tragedia aviatică din Alpi, izbind avionul companiei Germanwings de munte.

26 mart. 2015, 18:34
Percheziţii în casele copilotului bănuit că a prăbuşit intenţionat avionul companiei Germanwings

”Perchezițiile vizează atât apartamentul din Dusseldorf, cât și locuința sa din Montabaur”, unde locuia o parte din timp la părinții săi, a declarat pentru AFP procurorul Ralf Herrenbruck. Într-un comunicat al anchetatorilor germani s-a făcut referire la ”mai multe percheziții” în țară, informează Agerpres. 

În cadrul percheziţiilor din casa copilotului german din orăşelul Montabaur, suspectat că a prăbuşit intenţionat avionul Germanwings, anchetatorii – poliţişti şi procurori –  caută dovezi pentru a proba ipoteza potrivit căreia copilotul ar fi prăbuşit intenţionat avionul. 

Din primele informaţii ale anchetei, după descifrarea datelor dintr-una dintre cutiile negre ale avionului, copilotul nu ar fi permis accesul în cabină a pilotului, după ce acesta se întorsese de la toaletă. Copilotul a blocat uşa cabinei piloţilor, iar ulterior, în ultimele minute de zbor, copilotul ar fi intrat cu avionul în stâncă.

Citeşte şi AVION PRĂBUŞIT în FRANŢA: Germanwings se declară ŞOCATĂ că pilotul a prăbuşit avionul INTENŢIONAT

Locuinţa copilotului se află în orăşelul Montabaur, la sud-est de Dusseldorf. Andreas Lubitz, cetăţean german, lucra ca pilot la compania Germanwings din septembrie 2013 şi avea 630 de ore de zbor. Comandantul aeronavei, Patrick S., avea 6.000 de ore de zbor.