Percheziţii în Constanţa, fiind vizată o grupare care prin înşelăciune a obţinut un milion de euro

Douăzeci de persoane suspectate că prin înşelăciune au obţinut aproximativ un milion de euro au fost duse la audieri la DIICOT Craiova în urma a 11 percheziţii care au avut loc joi, la locuinţele acestora din judeţul Constanţa.

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 09:38
Percheziţii în Constanţa, fiind vizată o grupare care prin înşelăciune a obţinut un milion de euro

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au făcut 11 percheziţii domiciliare în judeţul Constanţa, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, constituit din 18 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, se arată într-un comunicat de joi al DIICOT.

Potrivit procurorilor, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale prin inducerea în eroare a reprezentanţilor unor societăţi comerciale, cu ocazia efectuării unor transporturi de mărfuri.

„În acest scop, învinuiţii au utilizat mai multe societăţi comerciale, având ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri şi au contractat comenzi de transport din partea unor case de expediţie din municipiul Constanţa. Pe timpul efectuării transporturilor, membrii grupării şi-au însuşit o parte din bunurile transportate şi le-au valorificat, întocmind documente fictive privind provenienţa mărfii.

Procurorii au precizat că la un singur astfel de transport membrii grupării şi-au însuşit şi valorificat 10.000 de anvelope marca Pirelli, în valoare de 500.000 de euro, cu ocazia transportării bunurilor.

De asemenea, în acelaşi mod, membrii grupului infracţional şi-au însuşit 33 de combine frigorifice, în valoare de 115.470 de lei, precum şi obiecte de mobilier Mobexpert în valoare de 27.000 de dolari.

Prejudiciul produs de membrii grupării a fost estimat la aproximativ un milion de euro.

În urma percheziţiillor, la sediul DIICOT – Structura Teritorială Craiova au fost aduse pentru audieri 20 de persoane.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, IPJ Olt şi DIC, duportul tehnic şi informativ fiind asigurat de SRI.