Percheziţii în Dolj la hoţii de locuinţe. 20 de persoane au fost ridicate de poliţişti

Aproape 400 de poliţişti şi jandarmi din judeţul Dolj participă la mai multe percheziţii care au loc la această oră la mai mulţi suspecţi de hoţi din locuinţe.

RomaniaTV.net
19 apr. 2012, 08:49
Percheziţii în Dolj la hoţii de locuinţe. 20 de persoane au fost ridicate de poliţişti

25 de percheziţii au avut loc în casele unor suspecţi de furturi din locuinţe, informează România TV. Acţiunea a fost una de amploare, desfăşurată în Craiova şi în mai multe localităţi din judeţul Dolj.

Douăzeci de persoane au fost ridicate, joi, în urma unor percheziţii care au avut loc la Craiova şi în localităţile doljene Coşoveni, Carpen, Bechet şi Gighera, la locuinţele unor persoane suspectate de furturi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj, agentul Amelia Căprărin, la acţiune participă peste 200 de poliţişti de la ordine publică, serviciul rutier, investigaţii criminale şi 170 de jandarmi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ai Grupării de Jandarmi Craiova.

Despre persoanele vizate existau informaţii că ar deţine bunuri provenite din infracţiuni de furt, iar aproximativ 20 de persoane au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Dolj pentru audieri.

Potrivit agentului Amelia Căprărin, citat de Mediafax, în cadrul acestei acţiuni poliţiştii de la investigaţii criminale au în vedere depistarea şi prinderea persoanelor urmărite, pe numele cărora au fost emise mandate de executare a pedepsei privative de libertate, iar lucrătorii Biroului Arme verifică modul în care sunt respectate prevederile legale de către deţinătorii de arme. Totodată, poliţiştii de la Serviciul Rutier acţionează pentru prevenirea accidentelor rutiere, depistarea autovehiculelor furate, a celor neînmatriculate sau cu numere false de înmatriculare, iar lucrătorii Serviciului de Investigarea Fraudelor, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, verifică activitatea desfăşurată de centrele de colectare a deşeurilor reciclabile.