Percheziţii în Ilfov: 17 persoane implicate în spargeri de locuinţe, ridicate de poliţişti

Poliţiştii ilfoveni au descins duminică dimineaţa la domiciliile a 17 persoane, suspectate că au spart mai multe case din Ilfov şi Prahova, din care au luat bijuterii, bani şi aparatură electronică, valoarea pagubelor produse de aceştia ridicându-se la aproximativ 100.000 de euro.

RomaniaTV.net
23 dec. 2012, 07:56
Percheziţii în Ilfov: 17 persoane implicate în spargeri de locuinţe, ridicate de poliţişti

„Duminică dimineaţă, ofițerii de investigaţii criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale, au descins simultan în 17 imobile, în vederea destructurării unei grupări specializate în furturi din locuințe. Membrii grupării sunt suspectați de comiterea a 12 furturi din locuințe, fapte prin care au creat părților vătămate un prejudiciu de aproximativ 100.000 de euro”, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov.

Potrivit sursei citate, gruparea a acţionat pe raza judeţelor Ilfov (localităţile Pantelimon, Otopeni, Balotești) și Prahova.

Membrii grupării au pătruns în imobile prin forțarea ușilor și a geamurilor tip termopan, când proprietarii nu erau acasă și au sustras bijuterii, sume de bani și aparatură electronică.

Bijuteriile sustrase erau valorificate prin intermediul unei unități de amanet de pe raza municipiului București.

În urma descinderilor de duminică dimineaţă, 17 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, au fost depistate și duse la sediul IPJ Ilfov pentru audieri, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale, sub directa supraveghere a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

De asemenea, cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost descoperite mai multe bijuterii, cel mai probabil provenite din săvârşirea de infracţiuni, mai arată sursa citată.