Percheziţii în trei judeţe şi în Capitală, 20 de oameni au fost înşelaţi prin METODA ACCIDENTUL

Poliţiştii de investigaţii criminale bihoreni au efectuat nouă percheziţii domiciliare pe raza a trei judeţe şi în Capitală, la locuinţele a 11 persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda „Accidentul”. Suspecţii ar fi înşelat 20 de persoane de la care au obţinut 68.000 de lei şi 23.000 de euro.

06 dec. 2017, 12:20
Percheziţii în trei judeţe şi în Capitală, 20 de oameni au fost înşelaţi prin METODA ACCIDENTUL

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au făcut nouă percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ilfov, Botoşani, Ialomiţa şi în Capitală, pentru a proba activitatea infracţională a 11 persoane, bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

În urma cercetărilor a reieşit că cele 11 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 75 de ani, în perioada 2016 – 2017, ar fi săvârşit 20 de infracţiuni de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, toate comise prin metoda „Accidentul”.

Una dintre persoanele cercetate în cauză, un bărbat de 36 de ani, din Bucureşti, este bănuită că ar fi apelat telefonic, la întâmplare, 20 de persoane din judeţul Bihor şi, sub pretextul că rude apropiate acestora ar fi suferit accidente rutiere, ar fi solicitat diverse sume de bani, pentru diverse intervenţii medicale urgente, onorarii pentru avocaţilor ori pentru acoperirea pagubelor produse în urma accidentelor rutiere, toate motivele invocate fiind fictive.

Două dintre persoanele cercetate sunt bănuite că ar fi găsit intermediari dispuşi să ridice banii obţinuţi prin infracţiunile de înşelăciune, iar alte opt persoane că ar fi ridicat efectiv banii astfel obţinuţi.

Prejudiciul total cauzat astfel este de 68.000 de lei şi 23.000 de euro, recuperat parţial de poliţişti.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea cercetărilor, telefoane mobile, cartele telefonice, diverse agende şi înscrisuri.

La finalizarea percheziţiilor, şase persoane din judeţul Ilfov şi din Bucureşti au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor pentru audieri, fiind dispusă reţinerea pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, a doi bărbaţi de 36 şi 40 de ani.

Miercuri, cei în cauză vor fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

În urma cercetărilor efectuate iniţial în acelaşi dosar, s-a dispus trimiterea în judecată a altor două persoane, de 25 şi 32 de ani, din Bucureşti şi din Voluntari, judeţul Ilfov, bănuite de comiterea a cinci infracţiuni de complicitate la înşelăciune.